З чужого ріпака зробив олію і продав у Польщу

Опубліковано:
6 Вересня, 2023

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому директору приватного підприємства у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), а також у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, одна з компаній уклала з приватним підприємством договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення на ріпакову олію.

Директор ПП без погодження з власником реалізував понад 902 т чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 млн грн, яка зберігалася у складських приміщеннях підприємства у м. Ланівці та доставив її покупцеві у Республіці Польща.

Частину незаконно отриманих за ріпакову олію грошових коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 млн грн.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 1,9 млн грн. Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в області, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олія, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: