В ТНПУ відбулася зустріч тренерів з керівництвом Асоціації спортивної боротьби України

Опубліковано:
5 Вересня, 2023

30 серпня на базi Тернопiльського нацiонального унiверситету iменi Володимира Гнатюка вiдбулася зустрiч керiвництва Асоцiацiї спортивної боротьби України з тренерами-викладачами Тернопiльської областi.

На зустрiчi були присутнi президент АСБУ Юрiй Копитко, перший вiце-президент АСБУ, народний депутат України Едуард Прощук, державний тренер штатної команди нацiональної збiрної команди України Андрiй Блажейко. Тернопiльщину представляли тренери-викладачi з вiльної i греко-римської боротьби ДЮСШ з Тернополя, Борщева, Скали-Подiльської Теребовлi, Збаража, Вишнiвця, Пiдволочиська, Чорткова i Шумська та спортивнi суддi.

Керiвники АСБУ поспiлкувалися з тренерами, особисто почули усi проблемнi моменти, спiльно обговорили шляхи їх вирiшення. Тренери висловились з приводу органiзацiйно-правових питань своєї дiяльностi, матерiально-технiчного забезпечення розвитку боротьби, кадрових проблем та недооцiненостi i вiдповiдальностi працi спортивного педагога, особливо в умовах воєнного стану.

З керiвництвом унiверситету обговорили створення меморандуму про спiвпрацю мiж АСБУ i ТНПУ.

Зазначимо, що ось уже кiлька рокiв поспiль спортивнi школи i обласна федерацiя з вiльної боротьби спiвпрацюють з унiверситетом i за цей час, за пiдтримки ректора унiверситету, юнi борцi мають змогу займатись у залi боротьби унiверситету, проведено чимало цiкавих навчальних та навчально-тренувальних занять з боротьби, низка змагань, товариських матчевих зустрiчей та iнших позашкiльних заходiв. Талановитi спортсмени продовжують навчання в унiверситетi, бiльшiсть завершивши навчання стали тренерами i стейкхолдерами своїх освiтнiх програм.

Студенти-спортсмени у свою чергу допомагають школам i спортивним клубам в органiзацiї i суддiвствi змагань, проведеннi виховних заходiв, проходять тренерську практику з вихованцями спортивних шкiл мiста i областi.

Пiдсумовуючи зустрiч, прийняли рiшення створити i упорядкувати роботу обласного осередку вiдповiдно до статуту АСБУ, вивчити стан i перспективи розвитку боротьби на Тернопiльщинi та розробити вiдповiдну програму. Дiйшли одностайної думки, що в такий важкий для України час, боротьба не лише презентує державу на мiжнародному рiвнi, а й є потужним засобом нацiонально-патрiотичного виховання i фiзичної пiдготовки пiдростаючого поколiння.

Шандригось В.I.
Доцент кафедри теорiї i методики олiмпiйського та професiйного спорту

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #спортивна боротьба, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: