Тернопільські лікарі розповіли, які інфекції можна підхопити, купаючись у водоймах

Опубліковано:
4 Вересня, 2023

Під час купання у водоймах можна заразитися різними кишковими інфекціями, випадково наковтавшись брудної води. Серед таких – ротавірус. Ця інфекція може потрапити до організму дорослого, а особливо малої дитини.

Про це розповіли в Тернопільському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

«Якщо у вас чи вашої дитини після купання у водоймі різко піднялась температура тіла, болі в животі, діарея, часте блювання потрібно негайно звернутись до лікаря.

Найефективніший захист проти ротавірусу – вакцинація. Вакцина від цієї інфекції не внесена до Національного календаря щеплень, але ви її можете придбати власним коштом. На сьогодні доступні дві вакцини (краплі) проти ротавірусу для дітей: одна – дві дози у віці від 6 до 24 тижнів; друга – три дози у віці від 6 до 32 тижнів», – кажуть медики.

Також лікарі нагадали правила, яких варто дотримуватися, аби не заразитися ротавірусною інфекцією.

«Обирайте для відпочинку водойму та пляж, які мають відповідний дозвіл. Уникайте заковтування води під час купання. Не купайтесь у водоймах зі стоячою водою. Не пийте воду з водойми, не мийте в ній овочі та фрукти. Уникайте водойми, біля яких стоїть табличка «Купатись заборонено», – розповіли в Тернопільському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарі, #ротавірус
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: