За результатом розгляду апеляційної скарги прокурора Тернопільським апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Кременецького районного суду щодо військовозобов’язаного з Кременця – за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Прокурор довів у апеляційному суді те, що  житель районного центру перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.

Після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України обвинувачений пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби.

Отримавши повістку для відправлення у складі команди до навчального центру для проходження військової служби у Збройних силах України за призовом під час мобілізації, він не прибув до Кременецького РТКЦ та СП у визначений у повістці день та час.

Свою неявку обвинувачений намагався виправдати у суді релігійними переконаннями, які не дозволяють йому брати до рук зброю.

Вироком Тернопільського апеляційного суду його визнано винним у вчиненні злочину за ст. 366 КК України й засуджено до 3 років позбавлення волі.

Вирок суду набрав законної сили, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #термін, #тернопіль, #тернопільські новини, #ухилянт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: