У Тернополі вшанували День пам’яті захисників України

Опубліковано:
29 Серпня, 2023

Сьогодні у Тернополі вшанували День пам’яті захисників України. Цей День пам’яті держава започаткувала у 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

null

Фото з мережі Інтернет
На центральному майдані міста відбулося відкриття тематичної інсталяції під назвою “Соняхи пам’яті”.
Соняшники, які проростають з гільз, – символізують українське сонце, яке ми бачимо кожного ранку завдяки захисникам, що боронять нашу землю.

Родичі загиблих, військові та представники влади доєдналися до акції та поставили сонях, на знак шани до всіх Героїв, які віддали життя боронячи рідну землю.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #день пам’яті, #захисники, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: