На Тернопільщині провели лемківський форум

Опубліковано:
29 Серпня, 2023
 На лемківський форум в Монастириськах Чортківського району зібралися 150 людей. Це представники лемківської спільноти. Про це Суспільному розповіла директорка музею лемківської культури Віра Дудар.

За її словами, у програмі заходу — виставка фотографій військових та майстеркласи.

“27 фотографій, 27 доль, 27 родин чекають на своїх захисників, 27 матерів моляться, щоб їхні герої повернулися додому. І ми молимося, ціла лемківська велика родина”, — розповіла директорка музею Віра Дудар.

null

Під час форуму для учасників проводили майстеркласи.

“Наше лемківство на мить зупинилося. Щоб додати трішки подиху тому лемківству треба зігрітися. Обмінятися лемківською енергетикою. Щоб найперше молодь зібралася, познайомилася і зрозуміла як вона має діяти в ці страшні часи”, — говорить Віра.

Учасники лемківського форуму прийшли в музей лемківської культури, де відкрили виставку “Лемківський цвіт в обороні України”. Серед фотографій світлина Андрія Околіти.

“Мій син Окуліта Андрій. Воює з перших днів, захищає нашу Україну. Я запитала його чи він дозволяє, щоб його фотографія була? Він сказав, що так”, — каже мама Галина Околіта.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лемки, #монастириська, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: