Про фестиваль «Файне місто», що відбувся не в Тернополі

Опубліковано:
29 Серпня, 2023

Міжнародний музичний фестиваль Faine Misto був заснований у 2013-му році 4-ма засновниками: Володимиром Пасякою, Ростиславом Плахцінським, Рустамом Ергешовим та Максимом Черкашином.

Перший фестиваль відбувся у 2013-му році на острівку “Чайка”, що у парку ім. Т.Г.Шевченка (м. Тернопіль). У 2014-му – 2016-му на території аеропорту “Тернопіль”. У 2017, 2018, 2019 та 2021-му на території тернопільського іподрому.

У 2017-му році фестиваль отримав сертифікат EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe). EFFE – це сертифікати, що видаються Європейською асоціацією фестивалів (EFA) та відзначають кращі фестивальні події Європи. А у 2019-му, після оцінки експертами на дотримання європейських стандартів якості, міжнародне журі EFFE підтвердило сертифікат на 2019-2020-ті роки.

Мета фестивалю – створити майданчик для розвитку фестивального руху в Україні, популяризація вітчизняної культури за кордоном, сприяння розвитку молодих вітчизняних митців, просування проактивного способу життя та доступності масових культурних заходів.

Фото з мережі Інтернет

Діяльність фестивалю після 24 лютого 2022 р.

Після початку повномасштабного вторгнення менеджмент фестивалю змінив напрямок роботи ставши офіційною організацією, яка займається забезпеченням логістичних потреб полку, а згодом бригади Азов.

Фестиваль “Faine Misto” почав займатись збором коштів, пошуком та закупівлею необхідного спорядження та засобів для забезпечення логістичних потреб Азову.

З метою забезпечення стабільного надходження донатів на потреби бригади керівництвом фестивалю було прийнято рішення про проведення благодійних культурних заходів. Загалом вдалось організувати близько 50 благодійних заходів (концертів, міні-фестивалів, розіграшів та аукціонів), на яких було зібрано близько 5 млн грн.

З метою привернення уваги світової спільноти до війни в Україні, залучення європейських митців та медіа у серпні 2022р. у партнерстві з Rockova Noc та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України був проведений благодійний фестиваль Faine Misto\Rockova Noc.

Благодійний фестиваль відбувся у місті Жешув, який, згідно указу Президента № 355/2022 отримав почесну відзнаку «Місто-рятівник».

У липні 2023-го року у партнерстві з бригадою Азов та Львівською міською радою був проведений благодійний фестиваль “Faine Misto: історії, які варто почути”. Особливістю фестивалю стало те, що він став майданчиком для комунікації військових, цивільних, митців та волонтерів на якому обговорювались питання війни і життя після перемоги. Завдяки проведенню фестивалю вдалось зібрати 3 746 297,55 грн. на логістичні потреби Азову.

Загалом, від початку повномасштабної війни, команді фестивалю вдалось акумулювати та передати необхідних для Азову ресурсів на суму понад 85 млн грн. В рамках даної співпраці фестиваль Faine Misto був нагороджений особливою відзнакою бригади Національної гвардії України “Азов” за підсилення боєздатності підрозділу, згуртованість на шляху до виборювання незалежності України та відданість Батьківщині і нації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #львів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #файне місто, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: