Суд у справі Михайла Головка: чи продовжили запобіжний захід голові Тернопільської облради

Опубліковано:
28 Серпня, 2023

Судді Вищого антикорупційного суду продовжили запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку на два місяці. Про це Суспільному повідомив адвокат Михайла Головка Олександр Тананакін.

НагадаємоМихайла Головка та двох заступників голови обласної адміністрації підозрюють у вимаганні понад 2 мільйонів гривень у підприємця. Попередня кваліфікація — частина 4 статті 368 Кримінального кодексу. Це вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Перший запобіжний захід Михайлу Головку обрали 28 червня. Це тримання під вартою 60 діб. Тоді за голову Тернопільської обласної ради внесли заставу 805 200 гривень.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;
  • не залишати межі Тернополя та Тернопільської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю.

Що відомо про питання відсторонення Михайла Головка від посади

6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

Розглядали цю справу 13 та 17 липня. 17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення.

7 серпня Судді апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянули апеляційну скаргу прокурора Антикорупційної прокуратури. Тоді Михайла Головка не відсторонили від посади.

21 серпня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко повернувся на робоче місце після лікарняного та відпустки. Про це повідомив перший заступник Володимир Болєщук. 22 серпня сесія Тернопільської обласної ради відбулася без обвинуваченого в корупції Михайла Головка, незважаючи на те, що він достроково вийшов із відпустки. Михайло Головко встиг скасувати сесію своїм розпорядженням, призначити її і поїхати у відрядження. У результаті засідання сесії розпочали під час повітряної тривоги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відсторонення, #голоско, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #хабар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: