Завдяки роботі податківців Тернопільщини та місцевих рад працівники області отримали понад 11 млн грн заборгованої зарплати

Опубліковано:
18 Серпня, 2023

З початку року  працівники територіальних органів ДПС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників шести підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Внаслідок проведеної роботи по усіх підприємствах ліквідована заборгованість із заробітної плати на суму 2,6 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 457,4 тис. грн, з єдиного соціального внеску – на 2,5 млн гривень.

Окрім цього проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 52 підприємств, за наслідками якої 38 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 8,5 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – понад 1,9 млн грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – майже 2,4 тис. гривень.

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. У цьому  році на засіданнях комісій заслухано керівників 86 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному, чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 74 підприємства  підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 799,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 511,5 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 427 підприємствах та організаціях області. В результаті проведеної роботи 378 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло майже 4,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 4,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сектор інформаційної взаємодії
Головного управління у Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #заборгованість, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податкова, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: