У Джиді відбувся форум щодо утвердження миру в Україні. Схоже, західні партнери України самотужки доклали зусиль, аби долучити до напрацювання формули миру країни, що не мають цілісного підходу стосовно підтримки України. На моє переконання, наші західні партнери намагаються сформувати ще два центри впливу, аби спонукати московію до миру.

Перший – це Саудівська Аравія з її амбітним молодим керівником Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. І підстави для того є. По-перше, Салман хоче здобути реноме лідера світового рівня. А світ добре пам’ятає, що Саудівська Аравія під час холодної війни, зменшивши ціну на нафту, прискорила розпад Радянського союзу.

Другим впливовим геополітичним гравцем визначена Індія, яка співставна за кількістю населення й економічною потугою з Китаєм. Тобто, якщо саудити можуть урівноважити московію в ціні на нафту, то Індія з її майже двохмільярдним населенням може урівноважити Китай.

Недарма Китай заявив про свою участь у форумі після того, як стало відомо, що там буде представлена Індія та інші країни з достатньо великою кількістю населення і непоганими економічними показниками.
На мою думку, підсумком цього форуму мало би бути промотування оцих двох країн – Саудівської Аравії й Індії та їх лідерів, які можуть зіграти велику роль у встановленні справедливого миру в Україні.

На жаль, викликає чимало зауважень представництво України на форумі миру. Зрозуміло, що до підготовки форуму зовнішньополітичне відомство України не долучилося жодним чином. Симтоматичним був уже той факт, що не були присутні представники МЗС. Натомість був «регент Голохвастова». Відтак Єрмак усупереч Зеленському, котрий своїм указом сам собі заборонив вести перемовини з московитами до звільнення території України, заявив про ймовірне долучення московії до переговорного процесу на якомусь етапі. Понад те, за інформацією видання «The Wall Street Journal», українська делегація не наполягала, аби відправною точкою перемовин було виведення московитських військ з усіх окупованих територій України.

Питання руба: як можна посилати завканцелярією без повноважень очолювати українську делегацію міжнародного рівня? Чи може Зеленський відправити представника своєї канцелярії? Може. Але для цього йому потрібно було видати указ, визначити, які саме позиції має відстоювати керівник делегації і сама делегація та призначити цим указом того керівника. То це тоді було б легітимізовано.

А на сьогоднішній день Єрмак поводиться як справжній регент: він не потребує юридичного оформлення своїх повноважень. Тобто не тільки українці, а й світ має його сприймати як регента при неповносправному Голохвастову.
Висновок: рівень представництва України з такими повноваженнями опускає Україну нижче плінтуса. І це є велике недопрацювання Зеленського в частині виконання однієї з ключових функцій Президента України.

Як підсумок форуми в Саудівській Аравії прозвучали заяви про підтримку територіальної цілісності України. Що це означає на практиці? Заявили. Перестали стріляти. Влаштували певну демілітаризовану зону і ведуть переговори років 50. Тобто допускають, що поновлення територіальної цілісності України може бути досягнуто не збройним шляхом, а через домовленості. Суть криється в нюансах.

Такий спосіб досягнення миру дасть передишку московитам для відновлення економічної і воєнної потуги. А потім раш@сти зі ще більшою силою можуть вдарити по Україні.

Так зване перемир’я китайського зразка проіснує щонайбільше два роки, а далі війна буде ще страшнішою та кривавішою.

Будьмо уважні!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #війна, #павло жебрівський, #Перемир'я чи справедливий мир
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: