Довкола державних закупівель Збаразької міської ради знову спалахнув скандал: придбали електроенергії на 12 мільйонів у підставних компаній олігархів

Опубліковано:
2 Серпня, 2023

Довкола державних закупiвель Збаразької мiської ради знову спалахнув скандал.

Як вiдомо, Збаразька мiська рада полюбляє проводити тендери за «своїми» правилами. Нашим журналiстам стало вiдомо, що Управлiння освiти, молодi та спорту Збаразької мiськради з листопада 2021 по лютий 2022 року укладало договори iз ТОВ «Львiвгаз збут» щодо закупiвлi електроенергiї. Компанiя ставала переможцем торгiв декiлька разiв. Загальна сума закупiвель електричної енергiї перейшла позначку в 12 мiльйонiв гривень за пiвтора року.

null

Фото з мережі Інтернет

Та найцiкавiшим у цiй ситуацiї є справжнє походження компанiї. Виявляється, до перелiку засновникiв юридичної особи входять: MATHERON LIMITED, PASLER ENTERPRISES LIMITED, PORALA VENTURES LIMITED, KREZER HOLDINGS LIMITED. Усi чотири компанiї зареєстрованi у мiстi Нiкосiя, яке є столицею Кiпру.

Де-юре Кiпр є найбiльшим зовнiшнiм iнвестором України. Але де-факто мова йде здебiльшого про неоподаткованi грошi українських олiгархiв. Численнi кiпрськi пiдставнi компанiї фiгурують у скандалах та декларацiях мало не кожного посадовця.

Переведення таких космiчних сум на рахунки компанiй, з числа засновникiв яких є iноземцi, задля «забезпечення» електроенергiєю комунальних установ є доволi пiдозрiлим з боку Управлiння освiти, молодi та спорту Збаразької мiської.

Вiдомо, що громадськi активiсти вже написали звернення з приводу цього до ДБР.

Автор: Антон Веселий

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #електроенергія, #закупівлі, #Збараж, #міська рада, #скандал
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: