«Україна – не повинна стати сировинним придатком Європи»: Юлія Тимошенко відвідала Тернопіль із благодійною метою

Опубліковано:
2 Серпня, 2023

Юлія Тимошенко відвідала Тернопіль. Безпосередньою метою візиту була передача волонтерського вантажу для Тернопільської обласної клінічної лікарні. Ця допомога призначена, насамперед, для військовослужбовців, котрі проходять лікування і реабілітацію на базі медичного закладу. Також Юлія Володимирівна узяла участь у роботі конференції з нагоди обрання голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина». Очолив партійний осередок на Тернопільщині Степан Горуц.

Під час зустрічі з представниками місцевих засобів інформації лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко розповіла про законотворчу діяльність у парламенті. Вона вважає, що Верховна Рада стала закритою для народу і це не просто так. Ухвалюючи низку законів під час воєнного стану, діюча влада перетворює Україну на сировинний придаток Європи, і навіть навела цитату глави Уряду Дениса Шмигаля: «Україна повинна стати ресурсним центром Європи». 

За закритими дверима парламенту, за словами Юлії Тимошенко, відбувається ухвалення законів, у тому числі й за спрощеною процедурою, які можна охарактеризувати як програму перетворення України на сировинний придаток Європи і світових фінансових корпорацій.

«Під час останніх сесійних днів було ухвалено низку законів, які якраз це підтверджують. Наприклад, ухвалено закон щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки, – повідомляє Юлія Тимошенко. – Цей закон, фактично забирає останній мільйон гектарів землі. Ця земля була зосереджена в аграрних інститутах, які займалися селекцією, вирощували насіннєвий фонд. Земля була закріплена за закладами освіти, які навчали аграріїв. Також це землі Міністерства оборони, на яких вирощували все, що можна виростити для армії; землі, які були закріплені за пенітенціарною системою. Ці всі землі перебували у власності державних підприємств. А цим законом вони міняють назву державного підприємства на національне агентство, і воно вже за невідомою технологією буде ними розпоряджатися».

Після ухвалення цього закону державних земель в Україні вже не не залишилося, – резюмувала Юлія Володимирівна.

І це – лише один із прикладів теперішньої законотворчості. З початку повномасштабної війни у парламенті провели зміни у процедурах функціонування українського оборонно-промислового комплексу (закон №7307), подбали про спрощення механізмів економічної інтервенції великих міжнародних корпорацій, прибрали державу від управління газотранспортною системою, створивши іноземну наглядову раду, яка призначила своїх менеджерів. Так само наші парламентарі втрутились у роботу ДП «Енергоатом», прибравши всю соціальну складову роботи цього стратегічного підприємства. Притому всі закони, які ухвалюють, мають дуже красиві назви — але в них містяться тези і положення, буквально несумісні з нашим суверенітетом. 

Варто відзначити, що навіть у скрутних політичних умовах, в період війни Україна й досі зберігає значні перспективи розвитку. Зокрема, видання «Forbes Ukraine» нещодавно опублікувало дані, згідно з якими Україна є ресурсом корисних копалин на суму 14,8 трлн доларів. До того ж значна частина цих копалин – рідкоземельні метали, – наприклад, літій, який широко використовується в інноваційній промисловості. Усе це – ті ресурси, які можна використати для подальшої розбудови нашої країни. Для цього лише потрібно мати політичну волю і бажання відбудовувати Україну не як сировинний придаток, а як повноцінну, суверенну державу з чіткими стратегічними пріоритетами.

«Незалежно, хто з нас на фронті, хто – ні, ми всі воюємо, – каже Юлія Тимошенко. – Ми воюємо не тільки за себе, за територіальну цілісність України, а й за демократичні цінності всього світу. Тому світ нам винен, і ми маємо повне право розраховувати на цю підтримку. Доти, доки наш кривавий сусід не буде переможений, і далі, відбудовуючи все, що він так підступно знищив. Не кажучи вже про репарації, які будемо отримувати, в тому числі й безкоштовним російським газом».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #тимошенко в тернополі, #юлія тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: