22 людей загинули з початку року на водоймах у Тернопільській області. Серед них – одна дитина. 11 осіб загинули від початку купального сезону. Рятувальники закликають жителів області бути обережними під час відпочинку на воді, а представників органів місцевого самоврядування – подбати про створення більшої кількості безпечних місць для відпочинку.

Про це розповів речник ГУ ДСНС України в Тернопільській області Сергій Данілін під час брифінгу.

«Основними причинами утоплень було недотримання правил поводження на воді під час відпочинку, вживання алкогольних напоїв відпочивальниками перед купанням,  купання в непризначених для цього місцях. Рятувальники вкотре звертаються до громадян, не нехтувати правилами поведінки на воді та не додавати роботи водолазам-рятувальникам. Адже вони виїжджають на місце пригоди, якщо людину не вдалось спасти чи знайти у воді. Таких викликів від початку року було 4. Дотримання правил поведінки на воді може врятувати ваше життя»,- каже Сергій Данілін.

Він також додав, що рятувальники закликають владу на місцях краще подбати створення місць для безпечного відпочинку людей на водоймах, адже водойм дуже багато, а дозволено купатися лише у п’яти. Мають бути рятувальні пости і облаштовані відпочинкові зони.

 

 

 

 

 

              

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #рятувальники, #утоплення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: