“Ми дуже раді сьогодні бути нашою делегацією у Тернополі. Взагалі ми цю поїздку планували ще 15 місяців назад. Ми дуже віримо у перемогу України. Ми, як бізнесмени Туреччини, готові всіляко допомагати українському народу для перемоги”, — відзначив голова бізнес-асоціації “Турксид” Ертан Баштухан. 

Турки пропонують розвивати логістичні центри, зокрема на Тернопіллі. В свою чергу голова ради директорів компанії “Креатор- Буд” Ігор Гуда запевнив, що інвестування в українську економіку потрібне і на часі. Зараз компанія вже почала відновлювати розбиті українські міста на півдні, тож допомога буде потрібна.

“Ми можем зробити наступним чином. Ми зробим перелік тих речей, які нам потрібні. Починаючи від асфальтного заводу, закінчуючи банальною плиткою… Це великий спектр речей, які нас цікавлять. Але нам треба чітка комунікація і швидке реагування”, — заявив голова ради директорів компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда.

Турецькі представники запевняють, що готові налагоджувати зв’язки з Тернопільщиною в короткі Терміни. Адже мають у будівельній сфері досвід і широкий спектр послуг. 

“Ми можемо запропонувати консалтингову підтримку. Ми консультуємо по проектах. Можемо по конкретному проекту розрахувати скільки і чого потрібно. Цим самим мінімізуємо витрати. Щоб нічого зайвого по проекту не закуповувати”, — сказав член бізнес-асоціації “Турксид” Халіл Ердем.

Бізнес-делегація гостює на Тернопільщині два дні. За цей час встигли познайомитись з великими компаніями та зрозуміти, з ким в подальшому вести переговори щодо інвестицій.

“Після тривалих перемовин зібрались люди, яким цікаво вкладатись в будівельну галузь, яким цікава агропромислова галузь. Два дні ми ознайомлюємо їх з підприємцями. Ми відвідали “Агропродсервіс”, “Креатор-Буд”, поспілкувались. Також намагаємось їм роз’яснити законодавство України, щоб вже найближчим часом вони заходили на ринок та інвестували в ті проекти, як їм цікаві”, — підкреслив начальник відділу міжнародного співробітництва Тернопільської обласної ради Руслан Кулик. 

Крім проєктів Україна для представників бізнес-асоціації “Турксид” цікава історично. Адже більшість з делегації має кримсько-татарське коріння. А відтак в певній мірі ототожнюють себе з Україною.