На Тернопільщині перебуває делегація турецьких бізнесменів

Опубліковано:
18 Липня, 2023

Делегація представників громадської організації «Міжнародна бізнес-асоціація «Турксід» («INTERNATIONAL BUSINESS ASSOCIATION «TURKSID») з дводенним візитом перебуває на Тернопільщині.

Сьогодні перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, заступник голови обласної ради Ігор Сопель та начальник відділу міжнародного співробітництва та промоції області Руслан Кулик провели робочу зустріч з представниками бізнесу Турецької Республіки. Обговорили можливі шляхи побудови двостороннього партнерства, реалізації спільних проєктів в галузях освіти і науки, туризму, розвитку торгівлі та інвестиційного співробітництва.

Володимир Болєщук від усього депутатського корпусу Тернопільської обласної ради та від себе особисто привітав представників турецького бізнесу на Тернопільщині і подякував усьому народу Турецької Республіки за підтримку територіальної цілісності нашої держави у зв’язку з російською агресією та за допомогу, яку вони надають Україні.

1«Всі ми знаємо, що Україна переможе в цій війні. Тому сьогоднішня зустріч є гарною нагодою для обговорення перспектив співробітництва не лише під час війни, але й після її закінчення, – наголосив Володимир Болєщук. – Адже Турецька Республіка є одним із важливих і традиційних торговельних партнерів України в регіоні. За результатами 2022 року Туреччина посідає 3-тє місце серед країн світу за обсягом українського експорту та 4-те місце за обсягом товарообігу з Україною (1-е місце серед країн Близькосхідного регіону)».

Щодо міжнародного економічного співробітництва Тернопільської області з Турецькою Республікою, то статистичні дані за перше півріччя 2023 року показують, що експортні поставки товарів області до Туреччини становлять 1,8%. Також Туреччина є однією з основних країн – постачальників імпортної продукції в область. Імпорт становить 2,6%. У порівняні з першим півріччям 2022 року експорт зріз на 0,3 % (з 1,5% до 1,8%), імпорт збільшився на 1,1% (з 1,5% до 2,6%).

2Під час зустрічі перший заступник голови Тернопільської обласної ради також звернув увагу турецької делегації на те, що незважаючи на війну, в нас спостерігається позитивна динаміка в торгівлі, а отже зберігається інвестиційна привабливість області та можливості використання її виробничого та експортного потенціалу з врахуванням конкурентних переваг порівняно з іншими регіонами.

«Вигідне розташування області, її економічний та інтелектуальний потенціал, позитивні приклади реалізації потужних проектів із залученням іноземного капіталу можуть дати поштовх активному розвитку двосторонніх відносин у сільському господарстві, переробці сільськогосподарської продукції, впровадженню альтернативних джерел енергії та інших напрямках діяльності. Сподіваємось, що сьогоднішні напрацювання стануть доброю основою для подальшої конкретної співпраці між Тернопільщиною та її потенційними партнерами з Туреччини», – сказав Володимир Болєщук.

Заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель наголосив, що Тернопільська область має вигідне географічне та логістичне розташування, тому це відкриває широкий спектр можливостей для співробітництва.

3«Громади Тернопільської області зацікавлені у співпраці, готові надати свої інвестиційні пропозиції, ознайомити турецькі компанії з місцевими підприємцями та забезпечити супровід проєкту від ідеї до реалізації. Впевнений, що наше співробітництво і торгово-економічні зв’язки будуть лише зростати та розвиватися», – зазначив Ігор Михайлович. Він також подякував турецькому народу за підтримку та допомогу.

У рамках дводенного візиту делегації турецьких бізнесменів на Тернопільщину заплановані зустрічі з представниками бізнесу нашої області, головами об’єднаних територіальних громад, огляд територій та приміщень для можливого майбутнього бізнесу, відвідування поховання турецьких військових та турецького кладовища.

45

67

89

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #обласна рада, #руслан кулик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: