Розповіли цікаві факти про палац Ходкевичів на Волині у Млинові

Опубліковано:
16 Липня, 2023

Вийшов 8 епізод Файного подкасту про замки та палаци Волині. У аудіомандрівці розповідаємо про палац Ходкевичів, який є невіддільною частиною історії Млинова.

Як пов’язана пам’ятка з орденом тамплієрів, чи пережив влучання 138 артилерійських снарядів та які наукові дослідження проводили у маєтку. Дізнавайтеся у розмові з Дмитром Антонюком. Це журналіст, дослідник, мандрівник, автор книг та путівників про замки й резиденції України.

«Палац, на жаль, до наших часів не дійшов. Натомість збереглися інші будівлі з резиденції Ходкевичів», – з цих слів розпочинає екскурсію наш гід та зпрошує дізнатися більше про цінність палацу для історико-культурної спадщини.

Випуск доступний за посиланням на подкаст-платформах: Apple Podcasts, GooglePodcast, Spotify SoundCloud. Щоб прослухати перейдіть за посиланням https://linktr.ee/volyncastles

 У випуску йтиметься про:

– діяльність Олександра Ходкевича, який прожив більшість життя на Волині;

– унікальні архітектурні рішення, що впроваджувалися у Палаці Ходкевичів: єдиний свого роду у наших краях темплум та флігель, що став прихистком для родини;

– наукові дослідження Ходкевича і спеціально побудоване для цього приміщення палацового комплексу;

– як палац пережив війни і що від нього залишилося зараз;

– традиційно про інші цікаві локації Млинова.

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Палац Ходкевичів
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: