У проєкті «Файний подкаст» розповіли про атмосферний Дубенський замок

Опубліковано:
13 Липня, 2023

“Ми продовжуємо записувати подкасти про замки та палаци історичної Волині. Сьогодні ми розповідаємо про Дубенський замок. Фортеця – багатовіковий свідок історичних подій, розташована у серці Дубно на річці Іква. Закохатися в цю архітектурну пам’ятку допоможе натхненна розповідь нашого гіда. Це Іван Касянчук, науковий співробітник відділу історії державного історико-культурного Заповідника міста Дубно” – розповідають організатори проєкту.

“Дубенський замок – свідок подій. Йому 530 років. Принаймні, від найдавнішої писемної згадки. Це дітище, яке залишили по собі могутні князі Острозькі. Варто звернути на ряд дрібничок, які прикрашають пам’ятку. Зокрема на в’їзній брамі замку бачиш герб. А насправді – це єдиний герб родини князів Острозьких, який зберігся у архітектурі”, – наголосив пан Іван. 

Запрошуємо почути ще більше цікавого про унікальну пам’ятку Волині, яка виявилася найстійкішою – linktr.ee/volyncastles. 

У випуску йтиметься про: давню історію міста Дубно і появу замку на його теренах; вдале планування та продумана архітектура пам’ятки; багаточисленні ворожі атаки на Дубенський замок; чому замок найбільше постраждав під час Першої світової війни; деталі, на які варто звернути увагу, відвідавши пам’ятку.

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО “Волинська фундація” за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело фото: https://www.facebook.com/volynfoundation

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дубенський замок, #Історична Волинь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: