Кременецький замок, колись одне з найпотужніших природних укріплень України, нині стоїть у руїнах. Утім, пам’ятка продовжує вабити туристів своєю красою та легендами. 

Ми записали новий епізод Файного подкасту з  Іриною Скакальською.

Вона  — дослідниця нашого краю, докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри історії та методики навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка. 

«Природа створила своєрідну фортецю, щоб на саму гору було складно піднятися.

Замок був зведений у 9 столітті на боротьбу з варягам. Але зараз там — залишки мурів колись могутньої фортеці. Вона будувалася у готичному стилі», — говорить історикиня. 

У випуску йтиметься про: неприступність Кременецького замку та безрезультатні спроби його завоювання; як виглядала історична споруда, як тільки її побудували; таємниці підземель Кременецького замку; містичні легенди, пов’язані із його власницею Королевою Боною; коли краще відвідувати замкову гору, а також про інші цікаві локації Кременця. 

Тож запрошуємо у нашу подкастмандрівку. Щоб прослухати аудіо натисніть на посилання:

https://linktr.ee/volyncastles 

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело фото: https://www.facebook.com/volynfoundation

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кременецький замок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: