«Зламують сторінки у соцмережах і просять позичити гроші»: тернополянам розповіли про шахрайські схеми

Опубліковано:
10 Липня, 2023

Жителів Тернопільщини закликають бути обачними та не втратити гроші через шахрайські схеми. Поліцейські розповіли, що останнім часом почастішали випадки, коли шахраї «зламують» сторінки у соцмережах і просять інших користувачів позичити гроші.

«Від такої афери лише за добу потерпіли дві тернополянки. Про це жінки повідомили поліцію. Вони розповіли, що до них в «Instagram» надійшли повідомлення начебто від знайомих з проханням терміново позичити гроші. Кошти просили скинути на банківську картку. Одна заявниця перерахувала понад 7000 гривень, інша – 4000 гривень.

Згодом потерпілі з’ясували, що сторінки їхніх знайомих, які нібито потребували допомоги, зламали невідомі і від їх імені розіслали повідомлення. За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство)», – кажуть поліцейські.

Щоб не стати жертвою такого виду шахрайства, кіберполіцейські радять:

– при отриманні схожих повідомлень не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;

– не переходьте за підозрілими посиланнями, навіть, якщо це вам надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули;

– створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Зламують сторінки у соцмережах, #кримінал, #соцмережі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: