Тернопільських рятувальників вчили надавати психологічну допомогу

Опубліковано:
9 Липня, 2023

У Тернополі рятувальників навчали надавати першу психологічну допомогу.

Тренінг відбувся в рамках ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Йшлося прор Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки особам, які постраждали внаслідок агресії РФ проти України.

До навчання долучилися представники всіх підрозділів управління ДСНС в  Тернопільській області. Тренерами були експерти в галузі самодопомоги та кризової психологічної допомоги з Ізраїльської коаліції травми (Israel Trauma Coalition).

«ІТС – це асоціація неурядових організацій, які займаються психосоціальною підтримкою населення, що постраждало від різних катастроф. В Україні коаліція активно працює ще з 2014 року, проводить консультації для представників українського уряду й бізнесу. Під керівництвом іноземних психотерапевтів українські рятувальники опановували дієві протоколи, якими користуються в Ізраїлі при наданні психологічної допомоги. Вивчали психофізіологію стресу, базові протоколи та принципи саморегуляції, правила, різноманітні техніки та методики першої психологічної допомоги та багато іншого. Вчились простих технік психологічної інтервенції та методів втручання, спрямованих на стабілізацію постраждалих та запобігання входження в посттравматичні стресові розлади.  Протягом 3-х днів інтенсивних тренінгів співробітники Служби порятунку розширили коло своїх можливостей та ефективності в наданні допомоги всім, хто її потребує й отримали безцінний досвід, який зможуть передати своїм колегам», – розповіли в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #рятувальники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: