«Бережіть хліб»: рятувальники закликають жителів Тернопільщини не спричиняти пожеж на полях

Опубліковано:
8 Липня, 2023

Рятувальники Тернопільщини закликають жителів області дотримуватися правил пожежної безпеки, щоб не спричинити пожеж на полях, що є частим явищем влітку.

«Загрозливу обстановку для нового врожаю створюють спекотна погода, сухі хліба, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська легковажність і безвідповідальність, що може призвести до пожежі та значної втрати урожаю. Аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно дбати про збір врожаю і зберегти його від вогню. У період збирання врожаю категорично забороняється: палити біля хлібних масивів; розкладати багаття на полях та поблизу них; спалювати стерню, післяжнивні залишки; полювати неподалік ланів; допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 метрів від хлібних масивів; встановлювати туристичні намети ближче 100 метрів від поля. Дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь. У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до Служби порятунку «101». До приїзду пожежних-рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння», – кажуть рятувальники.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вогонь, #пожежі, #Рятувальники Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: