Чортківська лікарня – перша на Тернопільщині отримала сучасні апарати ШВЛ для новонароджених

Опубліковано:
7 Липня, 2023

Чортківська міська лікарня отримала два сучасних апарати ШВЛ для новонароджених. Це обладнання високого класу з функцією високочастотної осциляторної вентиляції – Löwenstein Leoni Plus.

Техніку медзаклад отримав завдяки благодійникам. Апаратів ШВЛ такого класу у Тернопільській області більше немає, – розповів медичний директор Чортківської ЦМЛ Денис Хаблак.

«Ці апарати розроблені для проведення тривалої респіраторної підтримки у недоношених та доношених новонароджених з екстремально низькою масою тіла, а також немовлят та дітей вагою до 30 кілограмів. Один апарат ШВЛ передадуть для роботи неонатологів у пологове відділення лікарні, щоб у спеціалістів була можливість врятувати життя новонародженої дитини у складних випадках. Інший апарат працюватиме у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (реанімація) для ургентних випадків. Щиро дякуємо за таке необхідне обладнання голові кураторію Благодійного фонду «Діти Чорнобиля» при Міністерстві соціального захисту охорони здоров’я і гендерної політики землі Нижня Саксонія (Німеччина) пану Фогту та керуючій справами фонду «Діти Чорнобиля» пані Глоземейер», – каже Денис Хаблак.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Чортківська лікарня
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: