Кличко обговорив з Генсеком «Спільноти демократій» надмірну централізацію влади в Україні

Опубліковано:
7 Липня, 2023

Мер Києва Віталій Кличко обговорив з Генеральним секретарем «Спільноти демократій» Томом Гаретом подальшу допомогу Україні та проблему централізації влади в державі.

Про це Кличко повідомив у Facebook. 

«Зустрівся сьогодні у столичній мерії з Генеральним секретарем міжурядової коаліції «Спільнота демократій» Томом Гаретом, який відвідав українську столицю із ознайомчою місією. Обговорили допомогу, якої потребує Україна та Київ у боротьбі проти російської агресії. Також з паном Гаретом обговорили питання надмірної централізації державної влади в Україні, що безпосередньо загрожує розвитку демократії та місцевого самоврядування», – повідомив Кличко.

Мер Києва подякував міжнародним партнерам за всебічну підтримку та підкреслив, що Україна сьогодні бʼється не тільки за своє існування, а й за безпеку всієї Європи. 

«Генеральний секретар «Спільноти демократій» Том Гарет озвучить проблеми, які ми обговорили, перед державами-членами на форумі «Спільноти демократій», – наголосив Віталій Кличко.

«Спільнота демократій» – глобальна міжурядова коаліція, створена у 2000 році за ініціативи ексдержсекретаря США Мадлен Олбрайт і міністра закордонних справ Польщі Броніслава Геремека для просування та захисту демократичних свобод, зміцнення демократичних інститутів та розширення участі в політичному житті. Заснована на конференції у Варшаві, де делегації високого рівня зі 106 країн світу підписали Варшавську декларацію «Спільноти демократій».

Раніше Віталій Кличко виступив на відкритті конференції з демократичного врядування, організованій у Києві Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та заявив, що в країні, яка прагне в ЄС та НАТО, має розвиватися місцеве самоврядування. Війна не є виправданням для утисків прав громад, закручування гайок на місцях та політичних розбірок, наголосив Кличко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віталій кличко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: