Дитяче автокрісло обов’язкове для використання у віці від народження і до 12 років. Для кожної вікової категорії виробники створили окремі види виробів, в яких врахували всі фізіологічні особливості, а також рекомендації педіатрів щодо перевезення дитини певного віку. Батькам найскладніше вибирати автокрісла для немовлят, адже маленьку крихітку хочеться максимально захистити та забезпечити їй високий рівень комфорту під час подорожей.

Яке автокрісло варто вибрати для немовляти?

Для новонароджених потрібно вибирати категорію 0+. Це автолюлька, створена з урахуванням особливостей віку дитини.

 Автокрісло 0+ відрізняється наступними особливостями:

  • підходить від народження до 1 року;
  • розташовується лише проти ходу авто;
  • дитина в ньому розміщується напівсидячи або лежачи, обидві пози допустимі педіатрами;
  • його легко переносити завдяки батьківській ручці, більшість моделей мають перехідники для фіксації на шасі коляски (завдяки цьому можна не возити з собою люльку);
  • не займає багато місця в салоні, проте розмір достатній для комфорту дитини до року.

Важливо вибирати вироби надійних брендів, що мають відповідну сертифікацію. Вони розробляють автокрісла таким чином, аби дитина знаходилася в них у фізіологічному положенні. Це дає змогу уникнути навантаження на ще несформовану спину. Якісна продукція у великому асортименті представлена в інтернет-магазині Avtokrisla.com.

На що слід звернути увагу при виборі автокрісла для новонароджених?

При виборі автокрісла для дитини першого року життя важливо звернути увагу на якість та безпеку матеріалів. Не повинно бути стороннього запаху, текстиль має бути гіпоалергенним (про це свідчать сертифікати якості, які є у всіх надійних та безпечних виробів).

Також важливо правильно вибрати тип кріплення: ISOFIX або штатними пасками безпеки авто. Для першого варіанту в автомобілі повинні бути передбачені відповідні кріплення. Якщо їх немає, потрібно вибирати модель, яка кріпиться штатними пасками безпеки автомобіля, або універсальну з двома видами кріплення.

В автолюльці для новонародженої дитини має бути спеціальний вкладиш з натуральної тканини, який не парить та забезпечує додатковий комфорт.

До вибору автокрісла для дитини до року потрібно ставитися серйозно. Слід вибирати модель, що відповідає всім віковим особливостям, забезпечуючи правильне положення та безпеку малюка в авто.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автокрісло, #діти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: