Шкільний автопарк Тернопільщини поповнили 10 автобусів. Цей транспорт купили зза кошти з державного бюджету на умовах співфінансування. Зокрема, Кабінет міністрів виділив майже 37 млн грн субвенції з державного бюджету.

Про це написали на сторінці департаменту освіти і науки ТОВА у мережі Facebook:

«Плануємо придбати ще 11 автобусів. 40 шкільних автобусів Тернопільщина ще у перші дні великої війни передала на потреби ЗСУ, доставку вантажів та евакуацію людей. Це – левова частка від загальної кількості шкільного автопарку, який налічував 197 одиниць транспорту. Тимчасом школярів безпечно і безкоштовно до місць навчання перевозять за новою пристосованою системою, створеною шляхом переговорів з перевізниками на місцях. Потреби в шкільному автотранспорті продовжують залишатися першочерговими. На листи Міністерства освіти і науки України щодо транспортування шкільних автобусів в Україну Республіка Фінляндія, Франція, Королівство Швеції відгукнулися пропозиціями про рівномірний розподіл автобусів, зокрема і для Тернопільщини. Із  Фінляндії отримали автобуси Шумська, Великодедеркальська та Саранчуківська громади. Міжнародну гуманітарну допомогу з Франції отримали Вишнівецька, Борщівська, Великогаївська та Збаразька. За кошти місцевого бюджету у двох територіальних громадах придбано 3 шкільні автобуси. 8 шкільних автобусів очікуємо з Королівства Швеція», – йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #шкільні автобуси
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: