На Тернопільщині погасили марку і конверт, присвячені Соломії Крушельницькій

Опубліковано:
16 Червня, 2023

В обласному музеї Богдана Лепкого відбулася, що у Бережанах, погасили «власну» марку у конверті, присвячені 125-й річчю з дня концерту Соломії Крушельницької у цьому місті.

Ініціатором випуску – голова Тернопільського обласного товариства Асоціації філателістів України Олег Поливко.

На марці зображена будівля Католицького дому у Бережанах, де відбувся концерт. А на конверті можна побачити колаж із зображенням світлини “Соломія Крушельницька в колі Бережанського “Бояна” та фрагментом старої поштівки із зображенням Католицького дому.

«Ця подія наче перенесла нас до часів, коли Соломія Крушельницька захоплювала серця слухачів своїм неперевершеним голосом. Після церемонії погашення марки й конверта прозвучали музичні композиції Василя Барвінського, ще одного ювіляра цього року, у виконанні піаністки Євгенії Біркової. Кожен відвідувач мав можливість придбати марку та конверт, які є символом вшанування спадщини Соломії Крушельницької. Вони стануть не лише цінними пам’ятками для колекціонерів, але й нагадуванням про велич артистки та її внесок у національну музичну культуру України», – розповіли організатори.

Соломія Крушельницька – відома у світі українська оперна співачка. Її концерт у Бережанах 125 років тому відбувся 12 червня 1898 року. 

null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #марка, #Погасили марку у Бережанах
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: