Віталій Кличко: Київ готує до запуску «Електронний кабінет Захисника» - близько 200 послуг у смартфоні

09.06.2023 17:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

В Києві готуються запустити «Електронний кабінет Захисника». Близько 200 державних та муніципальних послуг військові зможуть оформити через смартфон. Про новий сервіс розповів мер Києва Віталій Кличко.  

«Коли наші захисники повертаються додому, всі говорять про одну з головних проблем: щоб підтвердити свій статус, їм треба зібрати безліч документів у купі інстанцій. Саме тому Київ, як сучасне цифрове місто, розробляє та впровадить «Електронний кабінет Захисника». У ньому можна буде швидко замовити та оформити близько 45 муніципальних послуг та понад 140 — державних. Від соціальних і медичних — до освітніх і допомоги в працевлаштуванні», – повідомив Віталій Кличко.

Сьогодні «Електронний кабінет Захисника» розробники презентували членам Координаційної ради міста з питань реінтеграції та підтримки киян-захисників. 

«Сервіс дозволить отримувати послуги за принципом «єдиного вікна». В смартфоні, не виходячи з дому, можна буде замовити одночасно всі доступні послуги, дізнатися інформацію щодо статусу заявки, отримати зворотній зв’язок після її розгляду. Запустити роботу «Електронного кабінету Захисника» місто планує до кінця 2023 року», – підкреслив мер Києва.

Раніше Віталій Кличко повідомляв про збільшення фінансування з бюджету столиці на військові потреби до 1 млрд грн.. Зокрема, додаткові кошти були передбачені на забезпечення захисників необхідними засобами для виконання бойових завдань, на ремонт та технічне обслуговування військової техніки тощо. Також Віталій Кличко звенувся до мерії Берліна щодо гарантій безоплатного лікування у німецьких клініках важкопоранених українських бійців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі