Надсучасна лабораторія синхронного перекладу, програма подвійних дипломів: на навчання запрошує факультет іноземних мов ТНПУ

Опубліковано:
8 Червня, 2023
Вступна кампанія для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра розпочнеться вже 1 липня реєстрацією е-кабінетів. Щоб абітурієнти могли правильно вибрати собі майбутню професію наш сайт публікуватиме одну історію факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Кожна стаття міститиме всю інформацію про конкретний факультет, з цікавими відео і фото зі студентського життя.

Отже, продовжуємо. 

Факультет іноземних мов

Факультет іноземних мов є одним із наймолодших у нашому університеті. Він був створений у 1993 році. Заснування факультету було зумовлене великими перспективами розбудови незалежної України, різким зростанням ролі іноземних мов і усвідомленням життєвої необхідності їх опанування.

Сьогодні на факультеті функціонує п’ять кафедр. Освітній процес із іноземних мов здійснює 88 викладачів.

 

Гордістю факультету є унікальна надсучасна лабораторія синхронного перекладу на 15 комп’ютерів, робота в якій є комфортною та максимально наближеною до реальних умов праці перекладача, також новітня багатофункціональна мультимедійна аудиторія English Digital Space, яка є чудовим майданчиком для проведення інтерактивних пар, воркшопів, наукових конференцій, лекцій та тематичних свят.

Пiдготовка фахiвцiв здійснюється за такими освiтніми програмами:

Бакалавр:

Середня освіта (мова та зарубіжна література, німецька мова і література);

Середня освіта (мова та зарубіжна література, англійська мова і література); 

Середня освіта (мова та зарубіжна література, французька мова і література);

Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська (англійсько-український переклад).

Магістр:

Середня освіта (мова та зарубіжна література, німецька мова і література);

Середня освіта (мова та зарубіжна література, англійська мова і література); 

Середня освіта (мова та зарубіжна література, французька мова і література);

Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська (англійська мова та література);

Філологія. Романські мови та літератури (переклад включно), перша – французька;

Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська (англійсько-український переклад).

Викладачі, аспіранти та студенти факультету проходять мовне та наукове стажування за кордоном (зокрема, за програмами Фулбрайта (США), DAAD (Німеччина), здійснюють колективні навчально-туристичні поїздки за кордон, навчаються і працюють там.

Студенти та викладачі факультету іноземних мов є учасниками Міжнародних конкурсів, проходять стажування в закордонних ЗВО. 

Також є можливість підвищення кваліфікації, тому молодь бере активну участь у програмах подвійного диплома:

Обміни «Україна та Польща»;

«Еразмус» (Австрія, Естонія, Румунія);

Обміни «Франція-Україна»;

«Гете-інститут» (Німеччина).

Цікаво, що регулярно студенти-перекладачі забезпечують усний (послідовний, синхронний) і письмовий переклади на заходах, що відбуваються у Тернополі та Тернопільській області. Зокрема, це Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина-Invest», міжнародний форум «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб на Тернопільщині: дієві інструменти та роль Ради ВПО», різноманітні зустрічі з представниками іноземних делегацій тощо.

На різноманітних конкурсах студенти іноземних мов здобувають чималі перемоги: Чернявська Софія зайняла 1 місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з романських мов, Діана Косар посіла 3 місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціалізації «Германські мови (англійська, німецька)», Черненька Ольга здобула диплом ІІІ ступеня та ІІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Переклад», Заболотна Марта виборола диплом І ступеня в ІІ турі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Філологія», Височанська Соломія здобула 1 місце на цьому ж конкурсі. А Лотоцька Катерина перебуває на піврічному стажуванні у Європейському Парламенті як член «Соціал-демократичної платформи». Тобто життя на факультеті іноземних мов насичене та постійно в русі.

Значних професійних успіхів досягають і випускники факультету:

  • Ваврикович Ольга, Костянтинова Катерина, Найда Наталя, Кулачок Аліна викладають англійську мову в школах Лондона;
  • Ольга Полісвят є директоркою української суботньої школи у Лондоні;
  • Олег Коцюба працює лектором та є стипендіатом коледжу у Департаменті слов’янських мов та літератур Гарвардського університету (Кембридж, США);
  • Михайло Банах працює координатором міжнародних проєктів авторитетного фонду, заснованого Міністерством закордонних справ Німеччини – Інституту зовнішніх відносин;
  • Оксана Скибінська очолює делегацію України на Євробаченні;
  • Галина Кондира (Сенишин) працює перекладачкою з англійської та французької мов, є менторкою за програмою наставництва Women in Localization in Ukraine, лінгвістичною редакторкою наукових статей економічної та юридичної тематики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: