Дрібна помста чи великий злочин?

08.06.2023 08:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Демографічна ситуація була великою  проблемою на протязі всієї сучасної історії нашої держави. На світанку незалежності заставкою телеканалу “1+1” був слоган “Нас 52 мільйони”. Ситуація стала катастрофічною після початку російської агресії. 

Починаючи від Помаранчевої революції влада почала звертати увагу на цю проблему. Тоді ж в Тернопільській області почали створення обласного перинатального центру – медичного закладу третього рівня акредитації , що фінансується з бюджету області. Ввести в експлуатацію відділи перинатального центру вдалось як наслідок злагодженої роботи тодішніх очільників обласної державної адміністрації та обласної ради Степана Барни і  Віктора Овчарука. За весь період реконструкції вкладено понад 50 мільйонів  гривень бюджетних коштів.

В 2020 році за результатами відкритого конкурсу на посаду генерального директора обласного клінічного перинатального центру “Мати і дитина” був призначений лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії, кандидат медичних наук Віктор Овчарук. 

Він дав друге дихання лікувальному закладу. Відбулось докорінне покращення матеріально-технічної бази, були вирішені проблеми, що не вирішувались багато років: проведений капітальний ремонт відділення медицини плода, лабораторного підрозділу, відкритий кабінет мамографії, придбана сучасна апаратура для відділень інтенсивної терапії. А найголовніше – відбулись організаційні і кадрові зміни, що дозволило добитись неухильного виконання  міжнародних стандартів діагностики і лікування, повне сприяння підвищенню кваліфікації персоналу і впровадження ним сучасних методів діагносики і лікування. Підписано з НСЗУ 6 пакетів медичних послуг, фінансування котрих зробило заклад самостатнім з економічної точки зору.

Проте у керівника заладу “серйозний недолік” – він голова фракції партії “Європейська солідарність” в Тернопільській міській раді. 

Приводом  використали Постанову Кабінету Міністрів України “ Про спроможну мережу лікувальних закладів” і всупереч цій же постанові запропонували приєднати обласний перинатальний центр до обласної дитячої лікарні.

Таке об’єднання немає ніякого логічного пояснення крім зміни успішного керівника. З медичної точки зору об’єднання не приносить ніякої користі – спеціалісти, що лікують дітей не можуть і не мають права консультувати дорослих і навпаки. З економічної точки зору  існує велика проблема: майновий комплекс обласного перинатального центру є власністю міської ради і згідно договору оренди після зміни  умов договору необхідно на протязі 10 днів звільнити приміщення. Таким чином колектив з 350 висококвалікованих працівників залищається без роботи  – це можна назвати дріб’язковою за своєю суттю помстою. Але як назвати позбавлення мешканців Тернопілля можливості  безпечно народжувати в нормальних умовах, жінок з групи ризику відчути щастя материнства, позбавлення жіночого населення області висококваліфікованої гінекологічної допомоги? 

Хіба за таку державу загинули наші герої і воюють кращі сини нашої землі?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі