У Чорткові люди самовільно обрізали клени на території лікарні: дерева сохнуть

01.06.2023 19:10   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

На території Чортківської міської лікарні жителі міста самовільно обрізали 8 кленів. Зробили це мешканці багатоквартирного будинку, що знаходиться поруч з медзакладом. Гілля дерев зрізали, немаючи дозволу і погодження від міської ради. Через е муніципальна інспекція склала протокол про адмінправопорушення.

Про це поінформували у Чортківській міській раді. 

«Особи, які провели «кронування», після якого половина дерев вже засохли, а іншу половину чекає схожа доля, не мали відповідного ордеру на це. Муніципальна інспекція склала протокол про адміністративне правопорушення. Жителі багатоквартирного будинку, що по вул. Пігути, 13А, зокрема пані Галина О., яка взяла відповідальність за скоєне на себе, розповіла, що декілька років тому отримувала дозвіл на кронування дерев, яке згодом виконувало КП «Парковий культурно-спортивний комплекс». Цього ж разу мешканці вищевказаного будинку вирішили обійтись без дозволів та погоджень… І скронували їх самотужки. Як це їм вдалось – можете побачити на фото. На пані Галину О. муніципальна інспекція склала протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУаАП. Штраф за порушення зазначеної статті складає від 340 до 1360 гривень, а кінцевий розмір штрафу визначатиме адміністративна комісія. Нагадуємо, що є порядок видалення зелених насаджень на території Чортківської громади. Спершу необхідно написати відповідну заяву у Чортківській міській раді. Постійно діюча комісія по обстеженні зелених насаджень, до якої входить у тому числі представник екологічної інспекції, вивчає ситуацію, готує висновок – дерево пошкоджене, сухе чи здорове. А тоді, маючи всю інформацію про стан насаджень, виконавчий комітет розглядає питання і дає або ж не дає дозволу на зрізку чи кронування», - написали на сторінці Чортківської міської ради у мережі Facebook.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі