Забезпечення і реалізація прав дітей на позашкільну освіту в умовах воєнного стану

Опубліковано:
1 Червня, 2023

29 травня Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області спільно із обласним інститутом післядипломної освіти провели зустріч для керівників закладів позашкільної освіти сфери освіти Тернопільщини “Забезпечення і реалізація прав дітей на позашкільну освіту в умовах воєнного стану” на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

«Позашкілля надзвичайно важливий і невід’ємний складник безперервної освіти та чинник всебічного розвитку дітей. Тому що саме у позашкільних закладах діти здобувають профорієнтацію, саме на гуртках і секціях формуються найкращі якості відповідальності, доброчесності, базові компетентності і соціально-емоційні навички, здійснюється національно-патріотичне виховання, розвиваються здібності і таланти» – зазначила у своєму зверненні до учасників заходу Наталія МОРАВСЬКА, начальниця управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області.

Спікери зустрічі висвітлили актуальні питання позашкільної освіти:

Наталія ВОЛОЩУК, заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, проінформувала про забезпечення доступу до якісної позашкільної освіти у 2023/2024 навчальному році;

Олег КОВАЛЬЧУК, директор комунального закладу Тернопільської міської ради «Станція юних техніків», керівник Тернопільського відділення Міжнародної асоціації позашкільної освіти, закцентував на основних напрямках розвитку позашкільної освіти в умовах воєнного стану як основи утвердження української національної та громадянської ідентичності, військово-патріотичного виховання в проєкті Концепції позашкільної освіти в умовах воєнного стану;

Світозара ХОМА, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про менеджмент якості освіти діяльності закладу освіти;

Галина АДАМИК, завідувач сектору інформаційно-організаційного забезпечення управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, звернула увагу на дотримання законодавства у закладах позашкільної освіти щодо реалізації прав дітей на позашкільну освіту в умовах воєнного стану.

На завершення керівники закладів позашкільної освіти розповіли про основні завдання та підготовку до нового 2023/2024 навчального року.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Освіта в умовах воєнного стану
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: