Вибираючи ноутбук, деякі покупці орієнтуються насамперед на бюджет. В інтернет-магазині Eldorado.ua представлений широкий асортимент ноутбуків різних брендів: https://eldorado.ua/uk/notebooks/c1039096. Вони відрізняються ціною та технічними характеристиками. Для вибору оптимальної моделі варто знати, що означають різні параметри.

Які процесори встановлюють у ноутбуки

Процесор — головний апаратний елемент пристрою, який обробляє дані. Тому від нього залежить продуктивність ноутбука. Тип процесора також впливає на вартість. Це можна побачити на прикладі Acer Aspire різних модифікацій на сайті Eldorado.ua: https://eldorado.ua/uk/notebooks/c1039096/17931=128343. В найдешевші моделі встановлюють процесори Athlon або Celeron. Вони досить повільні, але недорогі та майже не нагріваються. Середнім класом вважаються процесори Intel Core i3 або AMD Ryzen 3. Ноутбуки з ними підходять для виконання навчальних або офісних завдань. 

Для ігор, програмування або роботи з графічними редакторами потрібні процесори класу від Intel Core i5, AMD Ryzen 5 і вище.

Який екран безпечніший для очей

Основні параметри екрана ноутбука, що впливають на комфорт та безпеку роботи:

  • яскравість — має бути не нижче, ніж 250 кд/м2;
  • контрастність — повинна бути вище, ніж 1 до 700;
  • чіткість зображення — щільність пікселів має становити 141 ррі;
  • роздільна здатність — оптимально Full HD.

Характеристики екрана залежать від типу матриці. Найяскравіші та з найвищою контрастністю — OLED-матриці. Але вони ж і найдорожчі. Ноутбуки з ними варто купувати для тривалого користування щодня або роботи з графікою.

Популярним типом матриці є IPS, що встановлений у більшості ноутбуків. Він оптимальний за всіма показниками, дає насичені кольори, але не подразнює очі. Для рідкого використання або якщо якість зображення не важлива, можна купити ноутбук з TN-матрицею.

Який вибрати накопичувач та обсяг оперативної пам’яті

Переваги звичних на початку ери ноутбуків жорстких дисків (HDD) — це велика місткість та невисока вартість. Однак через повільну дію їх поступово витісняють SSD — твердотільні накопичувачі. Вони дають:

  • швидке завантаження ноутбука;
  • миттєвий доступ до даних;
  • прискорення роботи програм.

Щодо обсягу оперативної пам’яті, то вибір залежить від призначення ноутбука та кількості інформації для збереження. Мінімальний обсяг 4 Гб підходить для друку текстів. Для виконання інших задач бажано вибирати девайси на 8 або 16 Гб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибір, #критерії, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ноутбук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: