Про лавочки і стратегічні проекти. Навіяно поїздками громадами

Опубліковано:
28 Травня, 2023

У кожного керівника громади свій стиль управління і свої пріоритети. Що об’єднує їх усіх, так це бажання обратись на наступний термін. І тут, мудрі керівники, мали б шукати компроміс між “сподобатись виборцю” та “стратегічним розвитком громади”.

Сподобатись виборцю – це про господарку, ремонт лавочок та латання дірок на дорогах. Це видно одразу, гарні фото, виборцю подобається. “20 років двір не робили, а тут ремонт!” – приблизно таке можна почути.

Стратегічний розвиток – це, коли виділяючи бюджетні кошти, реалізовуючи проекти і програми, керівники дають собі відповідь на запитання – Про що моя громада? Куди ми рухаємось? Якою вона буде через 5-10-15 років? Які наші конкурентні переваги? “Недоліком” для очільників, у даному випадку, є те, що немає що показати виборцю тут і зараз, окрім планів та “повітряних замків”. І, швидше за все, результатами реалізації стратегічних проектів будуть користуватися вже наступники, а не сам керівник.

І тут виникає спокуса – а може ну його, той стратегічний розвиток? Лавочки фарбуються – виборцю подобається))

І тоді, боячись втратити виборця – втрачають перспективу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #максим черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: