Сіль для пом’якшення води: переваги використання та нюанси вибору

Опубліковано:
26 Травня, 2023

Чиста вода — одна з базових потреб людини. Вона допомагає організму засвоювати поживні речовини, виводить токсини, бере участь у терморегуляції. Водопровідна вода рідко відповідає санітарним нормам, тому потребує додаткової обробки. Крім високого рівня марганцю, хлору та свинцю, вона містить солі жорсткості, бактерії та віруси, сірководень. Під впливом високих температур солі кальцію та магнію осідають на нагрівальних елементах побутових приладів, утворюючи накип. Крім того, шкідливі домішки призводять до відкладення солей у кістках, печінці та нирках, роблять шкіру сухою та чутливою, посилюють випадання волосся.

Щоб зменшити жорсткість, необхідно використовувати сіль для пом’якшення води. Вона підходить для фільтрації води в домашніх та промислових умовах.

6470ed3c893e5.webp

Переваги використання

До плюсів таблетованої солі належать:

  • рівномірне тривале розчинення;
  • очищення води від солей жорсткості, патогенних мікроорганізмів та органічного сміття;
  • відсутність нальоту та нерозчинного осаду на поверхні після повного розчинення таблетки;
  • максимально висока концентрація NaCl — 99,5%;
  • захист нагрівальних елементів від вапняних відкладень;
  • збереження всіх важливих мінеральних речовин у воді.

Застосовується таблетована сіль у фільтрах для води, посудомийних та пральних машинах, бойлерах, обладнанні для басейнів. Дуже популярний сольовий реагент серед людей, які мають фільтр для очищення води від заліза. Щоб додати сіль у картридж, достатньо відкрити резервуар та помістити в нього необхідну кількість таблеток згідно із супровідною інструкцією.

Механізм дії таблетованої солі

Принцип роботи сольового реагенту простий: під час контактування з водою таблетки поступово розчиняються та утворюють концентрований розчин. Під час промивання очисної системи отримана сольова суміш проникає у фільтр і починає взаємодіяти з іонообмінною смолою. Вона відокремлює від розчину натрій і передає йому отримані забруднення. Бруд з’єднується з хлором, після чого формуються нерозчинні солі, які виводяться у каналізаційну систему.

6470ed3c953f4.webp

Використовувати таблетки для пом’якшення води рекомендується щонайменше 1 раз на 3 місяці. Якщо рівень жорсткості перевищує 6–8, рекомендується частіше відновлювати фільтр за допомогою солі.

Нюанси вибору

Під час покупки солі враховуйте такі критерії:

  1. Ступінь жорсткості води. Він показує рівень вмісту кальцію, магнію та заліза. Можна виміряти в домашніх умовах за допомогою тест-смужок, які продаються у магазинах побутової техніки.
  2. Розмір і тип очисного пристрою. Деякі системи пом’якшення води підходять під певні типи сольового реагенту.
  3. Загальне споживання води. Якщо витрата рідини низька, то не варто вибирати найсильніші типи солі.
  4. Особливості технічного обслуговування. Використання якісного продукту  дозволяє довго не обслуговувати установку для пом’якшення води.

Правильно підібрана сіль позитивно впливає на продуктивність та довговічність фільтраційної системи

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сіль, #сіль для води, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: