Frontend та Backend: чим відрізняються сфери діяльності та як вибрати?

Опубліковано:
26 Травня, 2023

Дедалі більшою популярністю користуються професії, тісно пов’язані з вебпростором. Але тим, хто тільки думає, щоб долучитися до IT сфери, інколи важко зрозуміти, чим саме варто зайнятися, адже визначення професії програміста дуже розпливчасте та не завжди показує те, чим саме займається той чи інший фахівець. Наприклад, чим відрізняється робота frontend спеціаліста від backend. Всі нюанси діяльності цього напрямку можна дізнатися на спеціальних курсах https://dan-it.com.ua/program/kiev/front-end/ від DAN.IT Education. 

6470622f80078.webp

Хто такий Frontend розробник?

Насправді все досить просто. Фронтенд займається розробкою інтерфейсу вебсторінок і застосунків, клієнтською частиною та іншим візуалом, який відкривається перед користувачами. Зображення, кнопки, різні блоки — приблизний список того, що саме доводиться робити frontend розробнику. І найголовніше, фахівець дотримується гармонійності, послідовності. В іншому разі стилістично непродуманий продукт може буквально відлякувати користувача, який просто закриє сторінку. 

Також frontend фахівець займається створенням скриптів, кросбраузерним і адаптивним верстанням не тільки сторінок, а й додатків. За необхідності може брати на себе доопрацювання вже наявних сайтів для їхнього поліпшення та оптимізації. Фронтенд спеціаліст програмує модулі для застосунків, зокрема тих, що вже працюють. У деяких випадках може створювати автотести, які необхідні для усунення багів. 

Чим займається Backend розробник?

Бекенд розробник бере на себе створення програмного забезпечення, яке звичайний користувач не помічає, а саме: 

  • контроль роботи серверів;
  • створення та відстеження архітектури коду;
  • створення, управління та організація баз даних;
  • розробка семантичного ядра.

Повний список обов’язків залежить від конкретного проєкту та може доповнюватися. 

Подібні навички актуальні для різних сфер діяльності, починаючи від розважальної і закінчуючи фінансовою. У сучасному світі розробки в IT-сфері займають ключове місце в бізнесі та у будь-якому напрямку діяльності. Це призводить до постійного зростання кількості вакансій на ринку праці, а попит на фахівців у цій галузі не зменшується протягом тривалого часу. Тому не випадково, що багато людей мають бажання освоїти ці навички. І саме в цьому DAN.IT Education може стати вашим надійним партнером, який допоможе вам досягти успіху. Завдяки широкому спектру IT-курсів і високоякісному навчанню, ви зможете здобути необхідні знання та навички, щоб стати відомим фахівцем в цій галузі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Backend, #Frontend
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: