«Настав той час, коли голоси мільйонів зливаються в єдиний голос народу» - Володимир Труш вручив нагороди батькам Героїв України

25.05.2023 12:29   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Сьогодні в Україні відзначають День Героїв — борців за самостійну соборну Українську державу. 

В центрі Тернополя провели урочистості, до яких долучились батьки Героїв України, які загинули, і тих, які продовжують виборювати незалежність, десятки військових, представники влади та громадськості. 

За батьківську самовідданість, вагомий особистий внесок у виховання та формування високих духовних і моральних якостей сина, виявлених у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш вручив медалі «За службу Україні» батькам Героїв України, удостоєних орденом «Золота зірка». 

 «Настав той час, коли голоси мільйонів зливаються в єдиний голос народу, що каже: українці хочуть і будуть жити лише у вільній державі. У своїй Україні. Яка неодмінно переможе. І яка неодмінно збереже свободу. У День Героїв ми дякуємо захисникам, які боронять нашу землю від московської орди. Дякуємо воїнам, які мужньо виборюють нашу волю, свободу та незалежність. Сьогодні тут присутні батьки усіх Героїв України з Тернопільщини. Я схиляю голову перед вами. Я дякую вам за батьківську самовідданість та жертовність. Дякую за гідне виховання синів - Героїв, які зберегли для нас державу і продовжують виборювати її незалежність. Слава Україні! Слава Героям України», - сказав Володимир Труш. 

Хвилиною мовчання та панахидою учасники заходу вшанували полеглих героїв та поклали квіти до меморіалів пам’яті. 

«Захищаючи Україну зараз, ми пам’ятаємо, що наша свобода базується на міцності й силі багатьох українців, які століттями не здавалися, які мріяли та діяли заради того, щоб Україна відбулася, щоб Україна жила. "Рабів до раю не пускають". Ці слова і є сенсом українського тлумачення волі. Це причина, чому на нашій землі ворога не залишиться», - додав Володимир Труш. 

Відзнаки «За службу Україні» отримали батьки Героїв України, удостоєних орденом «Золота зірка»: Дикун Володимир – батько Ігоря Дикуна, Гах Василь – батько Романа Гаха, Качмарик Марія –  бабуся Віталія Скакуна, Корпан Ніна – мама Олександра Корпана, Гарматій Оксана – мама Володимира Гарматія, Горайська Марія – мама Юрія Горайського, Капінос Анатолій – батько Олександра Капіноса, Войтович Оксана – мама Назара Войтовича, Слободян Ігор – батько Тараса Слободяна, Гурняк Петро – батько Віктора Гурняка, Кінах Ірина – мама Устима Голоднюка, Костенко Оксана – мама Ігоря Костенка, Ридзанич Світлана – мама Максима Ридзанича.

Під час заходу з нагоди Дня Героя медаль "Захиснику Вітчизни" від Президента України Володимира Зеленського за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України вручили Дубині Володимиру. А також подяку командира військової частини 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила отримали батьки Романа Белоцерковича Ірина Омелянівна та Володимир Григорович.

null
null
null
null
null
 
null
null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі