«У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії», – Михайло Головко

Опубліковано:
24 Травня, 2023
Такою цитатою розпочав своє вітальне слово на святкових урочистостях 23 травня присвячених Дню Героїв на Театральному майдані Тернополя голова обласної ради Михайло Головко.

Слова належать полковнику армії УНР, керівнику куреня Січового Стрілецтва, першому голові організації українських націоналістів Євгену Коновальцю. І 23 травня 85 років тому, він був убитий агентом НКВД Сташинським. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв.

Право на життя має той, хто бореться. Кожна доба має своїх Героїв – мільйони найкращих хлопців і дівчат, які віддали свої життя за українську державу. На жаль, 23 травня не є державним святом, однак нас ніхто не позбавить національної пам’яті! І в цей день офіційно вшановуватимуться Герої усіх поколінь! – наголосив Михайло Головко. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло головко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: