Прихильники димного відпочинку не відмовляються час від часу розслабитись із кальяном вдома чи у відповідному закладі. Щоб отримати задоволення від процесу, варто правильно обрати тютюн. Виробники пропонують багато різних варіантів, які відрізняються за міцністю, складом, смаком, нарізкою та іншими критеріями. Справжні поціновувачі мають свої вподобання, але не відмовляються від експериментів.

Щоб отримати якісний кальян, варто серйозно поставитись до вибору тютюну. Перше, що має значення, – виробник. Багатьом українським споживачам подобається продукція американського походження, вона давно присутня на ринку. Наприклад, у США випускають заправку Fumari, легку та стійку до високих температур. Останнім часом великий попит мають суміші від українських брендів, наприклад «Мольфар» або «Гуцул».

null

Фото з мережі Інтернет

Сорт тютюну як важливий критерій вибору

Від використаної для виготовлення сировини залежить міцність, смак, якість заправки. Найкращі сорти, які здебільшого беруть за основу під час виготовлення сумішей для кальяну, – «Вірджинія», «Берлі» та «Орієнтал». Інтернет-магазин тютюну https://duman.com.ua/?lang=ua пропонує обрати різноманітні варіанти, серед них є легкі, середні та міцні. Перші більше підходять початківцям, останні розраховані на досвідчених курців.

Суміш на основі листка «Вірджинія» виходить легкою, трохи терпкою, з приємним солодкуватим присмаком. Містить дуже мало нікотину, тому чудово підходить для новачків, відрізняється гарною жаростійкістю. Смакові властивості заправки на основі цієї сировини залежать від способу обробки, виробники використовують різні технології. Багато сучасних та популярних пропозицій зроблені на основі листа Virginia Gold, таку продукцію відносять до категорії преміум.

Для міцного тютюну беруть лист «Берлі», який має яскраво виражений горіховий і сигарний присмак. Його можна зробити трохи легшим, якщо поєднати з «Вірджинією». Burley буває й відносно легким, якщо має світлий колір. Щоб отримати продукт для любителів кальяну, використовують також листки «Орієнтал» з ароматними ефірними оліями. Така сировина завжди має оригінальний, насичений запах, тому заправка на її основі виходить дуже незвичайною.

На які ще критерії звернути увагу

Під час вибору тютюну мають значення такі показники:

  • жаростійкість. Залежить від сорту, нарізки та способу обробки, впливає на швидкість згоряння;
  • димність. Буде оптимальною, якщо у складі тютюну є достатня кількість гліцерину;
  • смак. Тут кожен покладається на власні уподобання.

Вибрати тютюн варто в інтернет-магазині Duman.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кальян, #тютюн
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: