Стемпінг на гель-лак: як робити? Вибір матеріалів

Опубліковано:
23 Травня, 2023

Стемпінг – можливість зробити швидкий і якісний декор нігтів на будь-який смак. Процедуру можна зробити як у салоні краси, манікюрних кабінетах, так і в домашніх умовах. Головне вміння, навички, правильно підібрані спеціальні матеріали, а далі все залежить від ваших побажань і креативності майстра. 

Що стосується новачків, то їм краще почати практикувати використання стемпінгу на шелаку або гель-лаку.

Чи можна робити стемпінг на гель-лак? Вибір гель-лаку

Стемпінг для нігтів можна виконувати на гель-лаку – це така сама техніка декорування нігтів, як і під час використання спеціальної фарби, де потрібен штамп і трафаретна пластина.

Майстрам-початківцям і любителям буде легше впоратися з гель-лаком. Цей матеріал дає змогу легше контролювати процес завдяки своїм властивостям – легкості нанесення на ніготь, швидкості висихання в ультрафіолетовій лампі, достатній стійкості, що гарантує довговічність декорування.

До того ж, у такий спосіб можна набити руку завдяки тому, що можна тренуватися необмежену кількість разів. Гель-лак можна досить легко прибрати за допомогою рідини для зняття лаку до моменту його висихання і при цьому шар бази або кольору залишається неушкодженим.

Під час вибору гель-лаку для стемпінгу варто враховувати кілька факторів:

  • вибрати якісний гель-лак, який не буде розтікатися і не втратить колір у процесі нанесення на нігті;
  • важливо вибрати відтінок лаку, який буде добре поєднуватися із зображенням, що використовується для стемпінгу.

У деяких виробників гель-лаку існують спеціальні серії для стемпінгу, які мають підвищену щільність і пігментацію, що робить їх ідеальними для використання в якості основи для нанесення малюнка. Такі варіанти можна знайти в професійному інтернет-магазині Froomo, де представлений широкий вибір якісних лаків провідних зарубіжних і українських виробників

Як вибрати матеріали для стемпінгу на гель-лак?

Для того щоб результат був гарним, необхідно з відповідальністю підійти не тільки до вибору самого гель-лаку, а й до підбору всіх необхідних інструментів і матеріалів для стемпінгу. 

  • Штамп – один із головних інструментів для стемпінгу. Він має бути якісним, а отже, досить гнучким і м’яким, щоб легко захоплювати малюнок із трафарету. Також варто віддавати перевагу штампу, що має відповідний розмір для нанесення малюнка на нігті.
  • Трафарети являють собою зображення, що наносяться на ніготь штампом. Під час вибору трафаретів необхідно враховувати розмір, дизайн і якість зображення. Краще вибирати трафарети з чітким і яскравим малюнком, щоб отримати більш точний і красивий результат.
  • Гель-лак, база для створення основи під малюнок. Найкращим варіантом будуть професійні лаки, що мають хорошу стійкість, пігментацію і гарний відтінок. 
  • Ультрафіолетова лампа – запорука гарного просихання декору і тим самим довговічності носіння. Лампа має бути потужною і мати хороше випромінювання.
null

Фото з мережі Інтернет

Інструкція: як правильно робити стемпінг на гель-лак

Для успішного виконання стемпінгу на гель-лаку необхідно суворо дотримуватися таких етапів:

  1. Провести апаратний або класичний манікюр, надавши потрібну форму нігтям;
  2. Нанести базове покриття і просушити в УФ-лампі;
  3. Гель-лак, який слугуватиме підкладкою для дизайну, наноситься двічі, кожен шар покриття підсушується. 
  4. Покриття топом і знову сушка в УФ-лампі. 
  5. Видалення липкого шару;
  6. Перед тим як приступити до стемпінгу, потрібно обробити інструменти ацетоном;
  7. Підібрати диск із потрібним візерунком, на який рівномірно розподілити лак за допомогою скрапера. 
  8. Перенесення візерунка на штамп і перекриття нігтьової поверхні.

Важливо уважно розглянути отриманий декор. Якщо він влаштовує, то закріплюємо його топовим покриттям, використовуємо УФ-лампу і видаляємо липкий шар. У разі невдачі візерунок видаляється з нігтя, і процедура повторюється.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нігті, #Стемпінг
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: