Причини скрипу паркету та інші дефекти укладання

Опубліковано:
22 Травня, 2023

Покриття для підлоги у вигляді паркетної дошки користується заслуженою популярністю у споживачів. Матеріал відрізняється гарними технічними властивостями, має привабливий зовнішній вигляд, тривалий термін служби. Крім цього, доглядати за поверхнею нескладно. Знайти хорошого спеціаліста з укладання паркету можна на цьому сайті https://kiev.kabanchik.ua/category/ukladka-i-remont-parketa за короткий час. Якісно встановлена ​​підлога експлуатується протягом понад 50 років. Покриття вважається елітним, затребуваним завдяки екологічності, відсутності токсичних добавок.

З яких причин може скрипіти паркетна підлога

Іноді власник квартири або будинку стикається з проблемою неприємного скрипу паркету. Пояснюється це об’єктивними причинами, серед яких:

  • дерево розсихається з природних причин після тривалого терміну експлуатації;
  • у приміщенні дуже низький рівень вологості;
  • планки відстали від основи (фанерна, цементна стяжка, бітумна мастика), тому труться одне про одного;
  • утворилися так звані кишені між покриттям та основою підлоги через те, що волога випаровується нерівномірно. Тут може накопичуватися бруд та дрібні частинки сміття;
  • зламалися гребені на пазах, окремі планки розщеплені;
  • кріплення ослаблене, тому цвяхи та шурупи виходять із пазів. Відбувається тертя дошки;
  • при облаштуванні підлоги не зроблено технологічний зазор поруч із стіною. 

Виправлення ситуації необхідно розпочати з точного визначення розташування зони скрипу. Можна вирішити питання кардинально – заміною покриття, або провести локальний ремонт тріщин через шпаклювання. Одним із варіантів усунення неприємного звуку є встановлення клина в зазори біля стін.

646a29419b6d2.webp

Можливі дефекти укладання паркету

Після встановлення полового покриття іноді спостерігається втрата первісного кольору. Це може статися через неправильний догляд невідповідними засобами побутової хімії. Необхідно ретельно вивчати склад, щоб у ньому були відсутні аміачні речовини. 

Якщо в приміщенні дуже сухе повітря, утворюються тріщини в планках. Вони з’являються в період опалення. Але причиною появи тріщин також часто є неякісне укладання дошки. Можливо, підстава недостатньо вирівняна або не зроблені обов’язкові компенсаційні шви. 

Паркетні дошки можуть відшаровуватись з кількох причин: використовувався клей поганої якості. Або на клейову основу потрапило дрібне сміття, пил перед тим, як проводилося укладання. Також, можливо, клейовий склад наносився нерівномірним шаром, або монтаж паркету виконаний неякісно. Усувається переклеюванням окремих планок, далі проводиться циклювання з лакуванням. 

Паркетне покриття прослужить довго, якщо в приміщенні зберігатиметься необхідний температурний та вологий режим. Також для цього покриття необхідний якісний догляд із відновлювальними процедурами при потребі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паркет, #підлога, #тернопіль, #тернопільські новини, #укладання
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: