На Тернопільщині господарство отримує два врожаї в рік з одного поля

Опубліковано:
20 Травня, 2023

У господарстві «Гадз-Агро» з Тернопільщини співвідношення кукурудзи та соняшника у сівозміні практично однакове. Цьогоріч лише незначно зменшили посіви соняшника — на 1 тис. га. 

Про це команді АгроЕкспедиторів розповів директор господарства Казимир Попіль.

За словами керівника, цьогоріч посівна ярих стартувала раніше, ніж зазвичай, ще 15 квітня.

Основну ставку у господарстві роблять на кукурудзу (9 тис. га) та соняшник (6 тис. га). З інших культур — ярий ячмінь (700 га), по 200 га гороху та ярої пшениці.

Наша команда якраз потрапила на заготівлю озимого жита на корми у «Гадз-Агро». Поля, де зібрали жито, передисковують і одразу сіють соняшник. Таким чином отримують два врожаї за рік.

«Що стосується співвідношення кукурудзи та соняшника, то воно приблизно однакове останні три роки. У порівнянні з минулим роком зменшили на 1 тисячу га соняшника. З агрономічної точки зору і у плані сівозміни соняшник нам тут не дуже підходить. Хоча ми й збираємо його по 4 тонни», — додав аграрій.

Ціну цьогорічної посівної «Гадз Агро» директор Казимир Попіль оцінює на 25% дорожче, ніж у 2021 році. Загалом на посівній майже не економили, лише трохи менше вносили карбаміду. До речі, купили 20% карбаміду по високій ціні, далі вже купували під сам посів.

Найвигіднішими культурами тут називають соняшник, кукурудзу та ріпак.

Проєкт АгроЕкспедиція Посівна 2023 стартував за підтримки партнерів — компанії BASF та міжнародного банку Credit Agricole Bank.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Гадз-Агро, #попіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: