На базі Тернопільського коледжу перша група рятувальників завершила короткострокові курси по керуванню дронами

Опубліковано:
20 Травня, 2023

У рамках Меморандуму про співпрацю між Головним управлінням ДСНС України у Тернопільській області, Державним навчальним закладом Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою та Департаментом освіти і науки Тернопільської ОВА відбувся перший випуск навчальної групи інспекторів ДНСН Тернопільської області.

Двадцять п’ять інспекторів служби пройшли навчання за програмою підготовки “Оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)” на базі Тернопільського коледжу. Слухачі під час навчання: 

– ознайомились з нормативно-правовою базою застосування БпЛА, конструкцією та експлуатацією БпЛА різних виробників, їхніми технічними характеристиками та можливостями, особливостями програмного забезпечення; 

– оволоділи практичними навичками безпечного керування БпЛА; 

– ознайомилися із можливістю відеотрансляції зображення онлайн;

– навчилися обробляти та використовувати матеріал, відзнятий за допомогою БпЛА.

Навчальний процес був спрямований на підготовку фахівців, що залучаються до моніторингу і ліквідації надзвичайних ситуацій, а саме: пожеж та рятувално-пошукових операцій.

Привітати перший випуск інспекторів служби з даної підготовки завітали голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, його заступник Віктор Устенко, начальниця Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома та начальник Головного управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби Віктор Маслей. Начальник коледжу полковник Вадим Ластовицький привітав інспекторів з новими навичками та побажав подальшого саморзвитку та вдосконалення вмінь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Тернопільський коледж
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: