У печері на Тернопільщині проводять екскурсії для бійців, які проходять реабілітацію

Опубліковано:
20 Травня, 2023

У печері «Вертеба», що знаходиться на території Чортківського району, проводять екскурсії для українських захисників, які проходять реабілітацію.

«Працівники Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею на чолі з археологом та дослідником трипільської культури Михайлом Сохацьким облаштовують доріжки на екскурсійному маршруті в «Музеї трипільської культури «Печера Вертеба». Ще з 2014 року проводять благодійні екскурсії для воїнів, які перебувають на реабілітації в Більче-Золотецькій обласній реабілітаційній лікарні ім. Вершигори. Цей проєкт музейники ініціювали, щоб було зручно ходити печерними лабіринтами. Власними силами проклали вже понад пів кілометра твердого покриття із природної плитки та піску, які брали з берегів Серету», – розповіли  організатори екскурсій.

Нагадаємо, печера «Вертеба» – пам’ятка археології, тому доріжки прокладені у тих місцях, де ще у ХІХ ст. були проведені археологічні розкопки. Але перед початком роботи музейні археологи повторно провели додаткове дослідження, щоб не зашкодити пам’ятці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вертеба, #Чортківський район
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: