У якій валюті найкраще тримати заощадження

Опубліковано:
20 Травня, 2023

Зберегти свої заощадження так, щоб не прогадати. Кожен обирає для себе свій спосіб. Однак більшість намагається тримати збереження в іноземній валюті. Мовляв, так – надійніше. Втім, варто врахувати, що курси іноземних валют доволі нестабільні й можуть чи не щодня коливатися. Будь-що, від політичної нестабільності до стихійного лиха, може спричинити зміну курсу. Щоб отримати прибуток від транзакції, намагайтеся купувати валюту, вартість якої, як ви очікуєте, збільшиться у майбутньому. Але в якій саме валюті найкраще зберегти заощадження, розповімо нижче.

Долар США

Долар є загальноприйнятою валютою і вважається основною валютою на ринку Форекс. Міжнародний валютний фонд повідомляє, що частка долара у світових валютних резервах становить майже 60 відсотків. Отже, це резервна валюта, яка також виконує трансакційні функції.

Долар схильний до невеликих коливань у вартості, тому, можливо, покупка американської валюти для інвестицій і заощаджень буде дуже хорошим рішенням. І чи варто купувати долари у 2023 році? Виявляється, це так, попри переважаючу інфляцію в США та перше підвищення основних процентних ставок Федеральною резервною системою США (ФРС) за багато років. Долар США все ще вважається безпечною інвестицією.

Якщо ми збираємося купувати долари США, нам слід вибрати для цього вдалий час. Дізнатися курс долара Львів.

Євро

Інвестиції в євро здаються гарною ідеєю. Його курс значною мірою залежить від долара США, тому, коли долар починає зміцнюватися на Форексі, євро слабшає. Залежність тут прямо пропорційна.

Інвестуючи в євро, ви повинні бути готові стежити за графіками пари EUR/USD. На цю валюту впливає економічна та політична ситуація в європейських країнах. Факторами, які негативно впливають на цю валюту на міжнародній арені, є війна в Україні, інфляція в країнах Євросоюзу, які використовують євро як законний платіжний засіб, і ризик припинення постачання російського газу до європейських країн. Простежити за зміною курсу євро можна на сайті https://obmen.lviv.ua/eur-uah.

Фунт

Останніми роками ця валюта зазнавала великих коливань. У лютому 2023 року Банк Англії, згідно з прогнозами економістів, підвищив процентні ставки на 0,50 п.п. У результаті основна процентна ставка склала 4%. в рік. Варто зазначити, що це найвищий рівень за останні 15 років. Банк Англії ще в грудні 2021 року почав цикл підвищення розміру основних ставок. Це збільшило їх сумарно до лютого 2023 року на 3,9 пункту. відсотків

До цього додається висока споживча інфляція на Британських островах. У грудні 2022 року він становив 10,5 відсотка, а в листопаді – 10,7 відсотка. Пік припав на жовтень минулого року, коли динаміка зростання цін склала 11,1 відсотка. і був найвищим за 41 рік. Банк Англії очікує, що інфляція буде поступово знижуватися у 2023 році та досягне 3,5% у першому кварталі 2024 року.

Все це призвело до ситуації, коли британський фунт втрачає вартість. На початку лютого курс фунта послабився стосовно євро. У 2022 році євро зріс на 7,4% щодо фунта стерлінгів. Так само як долар. Зниження фунта може виявитися хорошою інвестиційною можливістю, оскільки довгострокова перспектива є сприятливою для Королівства та його валюти. Щоденно ознайомитися із курсом фунта можна за посиланням https://obmen.lviv.ua/gbp-uah.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валюта, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: