Чи покарають винних: на Тернопільщині вирізали парк на дрова

Опубліковано:
17 Травня, 2023

4 травня «Новини Тернопільщини» з посиланням на місцевих жителів повідомили у соціальній мережі про вирізання дерев у парку міста Підгайці.

Вирізали парк по вулиці Міцкевича, а возили зрізані дерева комунальним транспортом на територію з кадастровим номером 6124887300:01:001:0580, котра перебуває в оренді фізичної особи Мерени Марії Зіновіївної (дружина міського голови Підгаєцької міської ради Ігоря Мерени).

null

Сам міський голова Ігор Мерена підтвердив факт зрізання дерев у парку, але територію,  на яку возили дрова, називає комунальною. Про те, що комунальна ділянка перебуває в оренді його дружини не згадується у поясненні, як не долучалив жодних документів законних підстав зрізати дерева у парку.

null

На місце прибули працівники відділу поліції 1 Тернопільського РУП (м. Бережани), котрі мали встановити підстави зрізання дерев та перевезення їх на приватну територію.

У поліції триває збір інформації стосовно цієї ситуації.

Що вдалося з’ясувати редакції стосовно зрізаних дерев у парку міста Підгайції.

Різали дерева працівники КП «Дорожнє» Підгаєцької міської ради не маючи жодного дозволу на це. Договір на послуги автопідйомника Mitsubishi Canter, державний номерний знак ВО 4059 ЕН укладено 15 травня 2023 року у Тернополі з ФОПом Цюрик С.П., котра зареєстрована у місті Хмельницький.

null

У Підгайцях  працював автомобіль Hyundai з державним номерним знаком ВН 5509РК.

null

Автомобіль Mitsubishi Canter ВО 4059 ЕН зареєстрований на тернопільського підприємця Мокрицького Василя Євгеновича. Автопідйомники Mitsubishi ВО 4059 ЕН та Hyundai ВН 5509РК виставлені на продаж на одному з Інтернет-ресурсів користувачем зареєстрованим під іменем Василь.

Василь Мокрицький здає в оренду автопідйомники, про що свідчать його дописи у соціальних мережах.

null

Ціни на послуги такого роду спецтехніки у підприємця становлять 2400 гривень перші 2 години роботи, а кожна наступна година 800 гривень.

Для Підгаєцької міської ради ціна становила 1200 гривень  за кожну годину роботи техніки. Договір уклали на 99 600 гривень (83 години).

Чи є бажання у поліції встановити усі ці факти та притягнути до відповідальності винних – покаже час.

Василь Мокрицький раніше працював на посаді начальника Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУНП в Тернопільській обл. Сьогодні відомий бізнесмен Тернополя, серед бізнесів якого детективне агентство “Холмс”.

Нещодавно у приміщення Підгаєцької міської ради встановлювали  системи захисту від прослуховування та проникнення у приміщення. ФОП Цюрик С.П. та агентство “Холмс” надають такі послуги.  Чи саме це агенство  встановлювало систему захисту та чи завищена ціна на послуги автопідйомника пов’язані з неофіційною оплатою встановлення систем захисту мають встановити правоохоронці.

Підгаєцька міська рада  повідомляла, що кошти на встановлення систем захисту  з бюджету не брали. За які саме кошти це було зроблено та ким – не повідомлялося. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #підгайці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: