Існуючі види стейблкоїнів та особливості їхнього забезпечення

Опубліковано:
16 Травня, 2023

Найменш волатильними та найбільш стабільними за курсом є стейблкоїни. Тільки вони коштують рівно стільки, скільки їхня фіатна валюта-близнюк. Тому сучасні трейдери відслідковують не тільки курс ефіру: щоб угода була вигідною і надалі, необхідно перевести крипту у стейблкоїни.

У більшості випадків для фіксації прибутків застосовується Tether, але не варто забувати й про інші варіанти. Про головні особливості та різновиди стейблкоїнів піде мова далі.

Найпопулярніші стейблкоїни

Головна особливість цього типу криптовалюти полягає у прив’язаності до певної валюти чи фізичного активу. Зазвичай це національні валюти (долар, єна чи гривня), унція золота або грам срібла. В залежності від стабільності курсу фіатних коштів чи фізичних активів змінюється і стабільність криптовалюти.

Частіше за все трейдери та інвестори цікавляться USDT, EURS та PAXG. Перший забезпечується активами у доларах, другий – у євро, а третій – у золоті.

Найбільш грамотна тактика, яку повинен взяти на озброєння кожен із початківців, – переведення у стейблкоїни прибутку після кожної вдалої фінансової операції. Тобто якщо трейдер отримав певний прибуток, провівши операцію в ефірах, біткоїнах, догкоїнах чи іншій крипті, відразу треба зафіксувати прибутки, перетворивши їх у стейблкоїни.

Така тактика пов’язана з меншою волатильністю USDT, PAXG чи EURS. Зберігати заощадження в стейблкоїнах, які мають менше коливання курсу, набагато безпечніше. Адже звичайна крипта може суттєво змінитися в ціні всього за кілька годин, що призведе до втрати отриманих коштів. Відомі випадки, коли трейдери, що не перевели крипту в біткоїни після вдалої угоди, відкочувалися в мінус.

Існуючі види стейблкоїнів

Спеціалісти фінансового ринку виділяють кілька категорій такої криптовалюти в залежності від способу підтримки токена. Монета може підтримуватися:  

  • резервом у фіатних коштах чи фізичних активах;
  • резервом у вигляді іншої крипти;
  • резервом у вигляді алгоритмічного забезпечення.

З першим типом все зрозуміло: стабільність обумовлена вартістю певної валюти. Тому вірогідність суттєвої зміни курсу протягом короткого періоду часу мінімальна.

Не менш популярна і підтримка іншою криптовалютою. Краще за все розглянути це на прикладі крипти DAI. Її номінальна вартість на криптовалютному ринку складає 1 долар. Але її стабільність підтримується резервом інших криптовалют у розмірі 1,5-2 долари. Тобто власник може не турбуватися за власні заощадження.

На відміну від попередніх варіантів, алгоритмічне забезпечення працює іншим чином. Вартість зберігається стабільною завдяки спеціальним алгоритмам та ВАС-арбітражу. Алгоритми забезпечення завжди можна переглянути у спеціальному протоколі, що доступні для власників такої криптовалюти.

Останній тип крипти може бути централізованим чи децентралізованим. В першому випадку токени підтримуються активами розробника крипти, а в другому – іншими криптовалютами. Отримавши такі дані, новачкам-трейдерам набагато легше визначитися з торговою парою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ефір, #криптовалюта, #курс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: