У Микулинцях пивзавод, попри рішення виконкому, продовжує зливати нечистоти у Серет

Опубліковано:
15 Травня, 2023
У Микулинцях триває епопея довкола викиду нечистот з місцевого пивзаводу у річку Серет.

Микулинецька селищна рада, КП «Дружба» та активні місцеві жителі все ніяк не можуть дати ради з ексрегіоналом, власником «Микулинецького бровара» Степаном Трояном. Саме він декілька років поспіль отруює Серет у Микулинцях та зробив його місцем для відходів.

Через територію очисних споруд, якими опікується КП «Дружба», Троян проклав рів. З нього нечистоти течуть просто в річку.

Про це «Тернополянам» розповів начальник комунального підприємства «Дружба», депутат Микулинецької селищної ради Ігор Дзвінка.

– Степан Троян, депутат Микулинецької селищної ради Володимир Горячов, колишній начальник Теребовлянського райвідділу міліції та деякі інші особи роблять Микулинці «європейським містечком», – обурюється Ігор Дзвінка. –  Напевно, вже настав той час, коли маємо припинити це свинство. За словами Степана Трояна та Володимира Трояна,  нечистот в річку Серет вони не скидають, а мають укладений договір з Березовицькою громадою на водовідведення… Тобто нечистоти мають вивозитися автоцистернами?! Та ми бачимо, як все відбувається насправді.

У лютому цього року виконавчий комітет Микулинецької селищної ради зобов’язав ТОВ «Микулинецький бровар» до 10 березня 2023 року ліквідувати протікання під огорожею підприємства на територію очисних споруд. Втім, пивному олігарху Степану Трояну на рішення селищної ради байдуже. Брудна вода з речовинами невідомого походження продовжує стікати з пивзаводу і річку.

Селищна рада також дозволила КП «Дружба» спільно з «Комунпобутсервіс» ліквідувати самовільно викопаний рів, що бере початок від огорожі ТОВ «Микулинецький бровар» та веде на територію очисних споруд, задля можливості проїзду комунальної техніки.

Окрім цього, виконавчий комітет дав дозвіл КП «Дружба» засипати екскаватором рів з нечистотами. Однак представникам комунального підприємства не вдалося це зробити через перешкоджання «команди» Степана Трояна.

Коли трактор КП «Дружба» намагався виконати рішення  виконавчого комітету Микулинецької селищної ради, прихильники пивного олігарха не дали це зробити. Цікаво й те, що серед тих, хто підтримує злив нечистот у річку, є місцевий депутат Володимир Горячов. Саме він закривав собою рів з пивними відходами, аби його не ліквідував екскаватор.

– У січні цього року нам вже вдавалося засипати канаву. Однак лише на декілька днів. У вихідні, коли ніхто не бачив, «Микулинецький бровар» знову відкрив злив нечистот. Ми зверталися в обласну екоінспекцію, поліцію, та результату немає. Тепер будемо шукати підтримки в Державній екологічній інспекції України та Державному бюро розслідувань, щоб таки виконати законне рішення виконкому,  підкреслив Ігор Дзвінка.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #микулинці, #Серет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: