На Тернопільщині податківець «допомагав» підприємству уникнути сплати 32 млн грн податків

Опубліковано:
13 Травня, 2023

Працівники ДБР повідомили про підозру ексначальнику, а тепер заступнику начальника одного з управлінь Державної податкової служби в Тернопільській області, який допустив не сплату податків приватним підприємством на 32 млн гривень.

Посадовець не виконав своїх безпосередніх обов’язків і не забезпечив повернення в держскарбницю 32 мільйонів гривень, які заборгувало місцеве підприємство-імпортер тютюнової сировини. 

Підприємство ввозило сировину з-за кордону на пільгових умовах, але після зміни законодавства втратило такі преференції. Протягом п’яти років  комерсанти безпідставно не сплачували акцизний податок та податок на додану вартість.

Згодом підприємство ліквідували, а усе майно та обладнання перереєстрували на інше товариство, щоб уникнути арешту активів.

Посадовець податкової мав не допустити ліквідації підприємства із борговими зобов’язаннями перед державою. Однак, він цього не зробив, а тому держбюджет втратив 32 мільйони гривень.

Фігуранта підозрюють у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. 

Також повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків двом директорам і власнику вже ліквідованого підприємства (ч. 3 ст. 212 КК України).

Працівники ДБР за сприяння керівництва Державної податкової служби провели обшуки в службових приміщеннях підприємства, були вилучені документи. Слідство триває, ведеться робота по відшкодуванню завданих державі збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #податки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: