У класичному університеті Тернополя відбулося засідання вченої ради

Опубліковано:
12 Травня, 2023

Нещодавно у Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради. Ректор університету Андрій Крисоватий наголосив на тому, що на університети покладена найважливіша місія – допомагати формувати свідомість юнаків та дівчат, які розбудовуватимуть нашу державу.

«Сьогодні, під час повномасштабної війни, випробовується наша нація, викристалізовуються переконання людей, формуються основні підвалини розвитку українського суспільства. Впевнений, що моральна й етична основа українців – це найпотужніша зброя, яка є надважливою у боротьбі з ворогом», – звернувся до професорсько-викладацького складу та гостей Андрій Крисоватий. 

Він закликав колектив працювати так, аби українська молодь була мудрою, освіченою, патріотичною, багатою на духовні чесноти.

«Нам потрібно бути єдиними та сильними у спільному прагненні перемогти. Я переконаний у тому, що у майбутньому Україна відіграватиме у світі вагому роль із своїми глибинними духовними цінностями. Вірю, що настане час й наша Батьківщина буде преображеною та світлою, мирною та щасливою», – підкреслив Андрій Крисоватий.

null

Продовжуючи роботу вченої ради, Андрій Ігорович вручив нагрудний знак «Почесний професор університету» Руслану Бруханському та Світлані Саченко, нагрудний знак «Почесний працівник університету» Лілії Грабовецькій, Ігорю Романцю, Людмилі Януш, Володимиру Фрончку, Галині Верцімазі. 

Дипломи Академії політико-правових наук України отримали Микола Кравчук,  Тетяна Дракохруст, Ніна Рогатинська.

За високі досягнення у винахідницькій та науково-технічній творчості дипломом лауреата обласної премії ім. Івана Пулюя нагороджено Павла Поповича.

Подяку Національної Федерації Самбо України за співпрацю у проведенні чемпіонату України з боротьби самбо серед кадетів вручили проректору з соціально-економічного розвитку Василю Булавинцю.

На засідання вченої ради в університет також завітав доктор юридичних наук, заслужений юрист України Валерій Пацкан. За вагомий особистий внесок у розвиток освіти й науки, примноження інтелектуального потенціалу України, зміцнення авторитету Західноукраїнського національного університету на міжнародній арені ректор вручив Валерію Васильовичу диплом «Doctor Honoris Causa».

«Дякую усім за визнання! Обіцяю бути амбасадором Західноукраїнського національного університету, популяризувати та представляти на міжнародній арені. Готовий спільно працювати й всім нам бажаю перемоги. За освітою наше майбутнє!» – сказав Валерій Пацкан.

На засіданні розглянули питання про затвердження переліку вибіркових дисциплін та включення їх у робочі навчальні плани на 2023/2024 н.р. в розрізі освітніх програм; рекомендацію до друку авторських монографій «Заборона пропаганди війни у сучасному міжнародному праві», підготовленої к.ю.н., доц. Уляною Коруц, «Юридичний консалтинг в Україні: від історії розвитку до інноваційних практик», підготовленої к.ю.н., старшим викладачем Ростиславом Лукашовим; рекомендацію до друку з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» підручника «Документна лінгвістика», підготовленого д.філол.н., проф. Іриною Шкіцькою, з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» навчальних посібників «Ягідництво» за загальною редакцією к.с.-г.н., доц. Ірини Гель, «Економетрика», підготовленого д.е.н., доц. Наталією Дзюбановською, «Управління змінами», підготовленого к.е.н., доц.  Олександрою Овсянюк-Бердадіною,  к.е.н., доц. Віктором Островерховим. Також було заслухано звіти про закордонні відрядження.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Андрій Крисоватий
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: