У Тернополі визначили місце, де встановлять пам’ятник генералу УПА Роману Шухевичу

Опубліковано:
4 Травня, 2023

Робоча група, яка працює над спорудженням пам’ятника генерал-хорунжому Української повстанської армії Роману Шухевичу, 3 травня зібралася на черговому засіданні.

Окрім мого розпорядження та позитивного рішення сесії Тернопільської обласної ради, щодо спорудження пам’ятника, є вже чимало напрацьованих питань, тож продовжуємо розглядати технічні можливості втілення задуму.

Продовжуємо йти до однієї із пріоритетних цілей. Найближчим часом ми оголосимо офіційні умови конкурсу, які затвердили сьогодні, на найкращий ескізний проект пам’ятника Роману Шухевичу у Тернополі. Наразі готуємо конкурсну документацію, – повідомив голова Тернопільської облради Михайло Головко.

Також уже визначили конкретне місце розташування споруди – південний бік адміністративної будівлі Тернопільської обласної ради. Монумент буде споруджено за кошти меценатів.

Генерал-хорунжий Української повстанської армії Роман Шухевич – це людина легенда, яка боролася із двома режимами: як більшовицьким, так і німецьким. Тож, як би вороги не біснувалися, ми є господарями на своїй землі і самі визначаємо своїх героїв, – резюмує Михайло Головко. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #роман шухевич
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: